Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Groepstrainingen en -Fitness

Groepstraining en -fitness omvat alle soorten oefeningen, trainingen en fitnessprogramma’s die in groepsverband worden uitgevoerd én worden geleid door een groepsinstructeur. Groepstraining is de nieuwste trend in de gezondheids- en fitnessindustrie en is over de hele wereld gezien erg populair. 

Er is een onderzoek uitgevoerd om de invloed van groepsfitnesslessen op stress en algemene levensstijl te achterhalen. Uit dit onderzoek bleek dat deelnemers aan groepsfitness-programma’s méér gezondheidsvoordelen hadden in vergelijking met degenen die liever alleen sporten. Daarnaast hebben veel andere studies dezelfde resultaten geclaimd. Daarom wordt dit nieuwe concept van trainen in groepen immens populair en veel sportschool instellingen en fitnesscentra nemen deze trend dan ook over.

Normaal gesproken worden groepslessen gegeven met 10 deelnemers die tijdens de hele sessie onder het strenge toezicht van een ervaren instructeur staan. Het aantal leden varieert, afhankelijk van de aard van het fitnessplan, de omgeving en de beschikbaarheid van groepsleiders. De groepstraining-klassen omvatten oefeningen voor krachttraining, uithoudings- en weerstandstraining, conditietraining, gewichtsverlies, revalidatie na ziekte, yogalessen, meditatiegroepen en soortgelijke programma’s.

Bewegingsruimte First Fysio

De voordelen van groepstrainingen

Groepstraining biedt ons ontelbare voordelen op verschillende manieren. Deze voordelen variëren van fysiek, mentaal en sociaal tot financieel. Enkele van de belangrijkste voordelen van groepstraining zijn: 

1. Het beste voor een betaalbare prijs
De droom om een optimale fysieke en mentale gezondheid te bereiken zonder veel geld uit te geven is nu mogelijk. U kunt uitstekende fitness training krijgen tegen een verbazingwekkend betaalbare prijs, dankzij groepstraining en fitnessprogramma’s. Groepstraining is minder duur dan personal training programma’s en stelt u in staat om maximale richtlijnen te krijgen van een goed opgeleide, hooggekwalificeerde personal trainer tegen een betaalbare prijs.

2. U blijft gemotiveerd
In de groepsfitnesslessen bent u in contact met een constante bron van motivatie. U ontmoet veel mensen die dezelfde doelen of motieven hebben als u en jullie steunen elkaar om het doel te bereiken. Nog belangrijker is dat u altijd onder toezicht staat van een inspirerende en deskundige instructeur die u stimuleert om het beter te doen. Daarom blijft u gemotiveerd tijdens de inspannende workouts en geniet u ook van deze fitnessprogramma’s. 

3. U geniet van uw workouts
Naast motivatie kan trainen in groepsverband uw verveling wegnemen en van uw workouts een plezierige activiteit maken in plaats van een uitputtende fysieke taak. U geniet van uw tijd tijdens de les, blijft fris tijdens én na de workout. Daarbij kunt u uw fitnessdoelen gemakkelijk bereiken. Wie alleen traint, raakt bovendien snel verveeld door dezelfde, saaie routines en verlaat fitnessprogramma’s vaak voor ze voltooid zijn, terwijl er bij groepstraining minder kans is dat men de les afbreekt.

4. U houdt zich aan uw routine
Volgens een schatting houdt slechts 18% van degenen die alleen aan individuele fitness lessen of oefeningen meedoen, zich aan hun doelen. De rest stopt of woont onregelmatig de les bij. Terwijl in groepstraining, 40% van de mensen regelmatig hun lessen bijwonen. Zij hebben dan ook meer kans om de hele sessie te voltooien. Dus, wanneer u uw gewenste fitness niveau snel wilt te bereiken, neem dan deel aan groepsfitness lessen. Deze lessen zullen u helpen om gedisciplineerd te blijven tijdens de sessies en kunt u gemakkelijk uw doelen te bereiken.

5. Competitie
In fitness groepslessen staat u in een gezonde competitie met uzelf en uw mede-sporters. Dit gevoel van competitie geeft u genoeg kracht om door te gaan en om nóg beter uw best te doen uw doel efficiënt te bereiken. Om uzelf te verbeteren, kunt u uw vorderingen in de gaten houden en uw tekortkomingen en zwakke punten ontdekken door uw prestaties te vergelijken met die van de andere leden.

Rol van fysiotherapie bij groepstrainingen

De voordelen van groepstraining en fitnesslessen verdubbelen wanneer deze worden gebruikt in fysiotherapeutische settings. Maximaal 4 of 5 leden zijn toegestaan in fysiotherapeutische groepslessen. Voordat de les begint, wordt elke deelnemer grondig beoordeeld en vervolgens in een specifieke groep geplaatst op basis van hun behoeften. 

‘Wie moet er meedoen aan een fysiotherapeutische fitnessgroep?’
Fysiotherapie-fitness en -groepslessen zijn belangrijk als u te maken heeft met acute of chronische pijn in een deel van uw lichaam, u zich voorbereidt op een operatie of op zoek bent naar revalidatie na een operatie, als u lijdt aan chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat of neurologische aandoeningen heeft zoals osteoporose, beroerte, scoliose, artritis, etc. Daarnaast kunt u kiezen voor groepstherapieën als u bijvoorbeeld alleen uw kracht wilt verbeteren, spierzwakte wilt minimaliseren of uw algehele prestaties wilt verbeteren. 

Bewegingsruimte First Fysio
Bewegingsruimte First Fysio

Voordelen van fysiotherapie groepstraining

Er zijn talloze voordelen van groepstraining en enkele daarvan zijn:

  • Verbeteren van kracht, stabiliteit van de kern, spierspanning en coördinatie;
  • Verbeteren van evenwicht, flexibiliteit, mobiliteit en spieropbouw;
  • Voorkom blessures aan de wervelkolom, corrigeer de lichaamshouding en beheers neurologische problemen, artritis en osteoporose;
  • Versterken van de bekkenbodem en zorgen voor een gezonde zwangerschap; 
  • Verbeteren van sportprestaties, effectief genezen van sportblessures en versnellen van herstel;
  • Verbeteren van mentale en emotionele gezondheid;

Fysiotherapie First Fysio heeft therapeuten voor o.a.

fysiotherapeut

Algemene Fysiotherapie

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Bij First Fysio in Leeuwarden wordt algemene fysiotherapie ingezet als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten aan uw bewegingsapparaat. Denk hierbij ook aan klachten aan het hart of de longen.

Wanneer u in het dagelijks leven gehinderd wordt door een reumatische aandoening of neurologische problematiek, zoals reumatoïde artritis, CVA of multiple sclerose wordt u door uw fysiotherapeut actief begeleid met oefentherapie.

Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs bewegen met kinderfysiotherapie in Leeuwarden. Als ouder twijfelt u wellicht wel eens aan de ontwikkeling van uw kind. Maar wanneer moet of kunt u met uw kind naar een Kinderfysiotherapeut?

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Sommige kinderen ondervinden veel hinder door een verkeerde houding of een verkeerd aangeleerde motoriek. 

Manuele Therapie

Heeft u klachten waarbij u één of meerdere gewrichten minder goed kunt bewegen? En geeft de bewegingsbeperking soms pijn? In normale omstandigheden herstelt een lichaam zichzelf, maar soms lukt dat niet. Met behulp van manuele therapie wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Uw manueel therapeut verhelpt ‘blokkades’ in uw lichaam waardoor het zichzelf weer kan herstellen. Na een behandeling beweegt u zich makkelijker en heeft u minder pijn.

Postoperatieve Fysiotherapie

Na een operatie of grote ingreep maken patiënten zich zorgen over hun afnemende spierkracht en vragen zich af wanneer ze weer kunnen lopen en hun volledige potentieel weer kunnen bereiken. Bovendien bestaat het risico op het ontstaan van doorligwonden of decubitus als gevolg van de immobilisatie en de langdurige druk, en in sommige gevallen is er zelfs kans op permanente spieratrofie. Om al deze zorgen en risico’s te bestrijden, worden patiënten onmiddellijk na de operatie doorverwezen naar een fysiotherapeut voor postoperatieve revalidatie.

Psychosomatische Therapie

Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde interventie die wordt gebruikt voor de revalidatie van psychosomatische aandoeningen.

Psychosomatische stoornissen zijn moeilijk te verklaren vanuit een medisch perspectief, daarom geloven mensen dat deze stoornissen “denkbeeldig” zijn en in werkelijkheid niet bestaan. Psychosomatische stoornissen bestaan echter wel degelijk en zijn een van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke en emotionele handicaps.

Bekkenbodem Fysiotherapie

Bekkenbodemfysiotherapie houdt zich bezig met het versterken en revalideren van bekkenbodemstructuren, waaronder spieren, ligamenten en andere zachte weefsels.  De bekkenbodem is een trechtervormige structuur die de bekkenholte scheidt van de perineale regio en is een kwetsbaar gebied, vooral bij vrouwen. Daarom is het een potentiële plaats van spierzwakte en letsel, samen met andere aandoeningen.

Medical Taping

Medical Taping of kinesiologie taping is een revolutionaire therapeutische ingreep die is ontworpen om spieren en gewrichten te beschermen tegen letsel en hun functionaliteit te maximaliseren. Kinesiologie Taping bestaat uit katoen, kleefstof en elastaan én wordt geleverd in de vorm van kleurrijke stroken of banden.

Waarschijnlijk heb je dergelijke taping al eens gezien op de lichamen van atleten, meestal op hun schouders en knieën. 

Post-COVID-19 Revalidatie

Post-COVID Revalidatie Het Coronavirus of COVID-19 is een infectieziekte van de luchtwegen die milde tot ernstige symptomen vertoont. Veel mensen lijden aan de milde aanval van COVID-19 en herstellen binnen een paar dagen. Aan de andere kant worden sommige mensen ernstig ziek en hebben uitgebreide behandelingen en ingrepen nodig voor een volledig herstel. Zelfs ná het herstel ondervinden patiënten aanzienlijke naweeën en moeten zij verdere therapieën ondergaan om hun normale leven weer op te pakken.

Artikelen over Manuele Therapie

multiple sclerose

Multiple Sclerose

Multiple sclerose (MS) is een mogelijk invaliderende ziekte wat komt door complicaties bij de hersenen en het ruggenmerg…

Lees Verder