Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Trochanter Major Pijnsyndroom

Trochanter Major Pijnsyndroom, vaak geassocieerd met bursitis trochanterica en tendinopathie, is een aandoening die pijn veroorzaakt in de heup, met name rond de grote trochanter – een prominent deel van het dijbeen. Deze aandoening komt vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouderen, en kan invloed hebben op dagelijkse activiteiten.

De belangrijkste symptomen zijn pijn en gevoeligheid in de buitenzijde van de heup, die kan uitstralen naar de dij en knie. De diagnose wordt gewoonlijk gesteld door een fysiotherapeut of arts op basis van lichamelijk onderzoek, soms ondersteund door echografisch onderzoek.

Oorzaken en risicofactoren

Het pijnsyndroom kan ontstaan door overbelasting van de heupspieren en pezen, ongevallen, of als een gevolg van andere aandoeningen zoals lage rugpijn of knieproblemen. Risicofactoren omvatten leeftijd, overgewicht, en bepaalde sportactiviteiten.

Trochanter Major Pijnsyndroom

Behandelingsopties

Conservatieve behandeling

De eerste stap in de behandeling omvat vaak rust en het vermijden van activiteiten die de pijn verergeren. Het gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers kan ook nuttig zijn.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een kerncomponent in de behandeling. Gespecialiseerde oefeningen gericht op het versterken van de heup- en bilspieren kunnen helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de functie.

Manuele therapie en shockwave therapie

In sommige gevallen kan manuele therapie of shockwave therapie worden aanbevolen om pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.

Geavanceerde Behandelingen

Bij onvoldoende resultaten van conservatieve behandelingen, kunnen injecties met corticoïden of chirurgische interventies worden overwogen.

Preventie en levensstijl

Dagelijkse Activiteiten

Het aanpassen van dagelijkse activiteiten om overbelasting te voorkomen is cruciaal. Dit omvat het vermijden van lang staan of zitten in dezelfde positie.

Oefeningen en Sport

Regelmatige, maar niet te belastende, fysieke activiteit is belangrijk. Specifieke oefeningen voor heupstabiliteit kunnen voorgesteld worden door een fysiotherapeut.

Wat te doen bij Trochanter Major Pijnsyndroom

Voeding en gewichtsbeheersing

Een gezonde levensstijl, inclusief een evenwichtige voeding en gewichtsbeheersing, kan helpen om het risico op Trochanter Major Pijnsyndroom te verkleinen.

Persoonlijke fysiotherapie bij FirstFysio in Leeuwarden

Bij FirstFysio begrijpen we dat elke cliënt uniek is. Daarom bieden we een op maat gemaakte benadering om het Trochanter Major Pijnsyndroom te behandelen. Ons team van deskundige fysiotherapeuten is niet alleen goed opgeleid in de nieuwste behandelmethoden, maar heeft ook een hart voor uw herstel.

Wanneer je onze kliniek binnenstapt, betreed je een ruimte waar zorg en herstel samenkomen. Onze moderne faciliteit is uitgerust met geavanceerde technologieën zoals echografie en shockwave therapie, waardoor we een nauwkeurige diagnose kunnen stellen en effectieve behandelingen kunnen bieden.

Persoonlijke behandelplannen

We luisteren aandachtig naar je verhaal en evalueren je conditie grondig om een persoonlijk behandelplan op te stellen dat past bij jouw specifieke behoeften en levensstijl. Of het nu gaat om manuele therapie, gespecialiseerde oefeningen of advies over levensstijlveranderingen, wij staan klaar om je te ondersteunen.

Toegewijd aan jouw vooruitgang

Bij FirstFysio geloven we in een holistische benadering. Ons doel is niet alleen om de symptomen te behandelen, maar ook om je te helpen een gezondere en actievere levensstijl te bereiken. We volgen je voortgang nauwgezet en passen de behandeling indien nodig aan, zodat je het maximale uit je therapie haalt.

Veelgestelde Vragen over Trochanter Major Pijnsyndroom

Trochanter Major Pijnsyndroom is een aandoening die pijn veroorzaakt rond de grote trochanter van het dijbeen. Het is vaak gerelateerd aan bursitis trochanterica, een ontsteking van de slijmbeurs in dit gebied, en kan invloed hebben op je bewegingsbereik en dagelijkse activiteiten.

De meest voorkomende symptomen zijn pijn en gevoeligheid aan de buitenzijde van de heup, die kan uitstralen naar de dij en knie. Deze pijn kan verergeren bij activiteiten zoals lopen, traplopen of lang staan.

Oorzaken kunnen variëren van overbelasting en verwondingen tot leeftijdsgebonden veranderingen en biomechanische problemen. Factoren zoals overgewicht, bepaalde sporten en zelfs andere lichamelijke aandoeningen kunnen het risico op deze aandoening verhogen.

Bij FirstFysio bieden we een scala aan behandelingen, waaronder gepersonaliseerde oefeningen, manuele therapie, en shockwave therapie. We evalueren elke cliënt individueel om de meest effectieve behandeling vast te stellen, afgestemd op hun specifieke situatie.

Ja, er zijn verschillende dingen die je thuis kunt doen, zoals het toepassen van ijs op het getroffen gebied, het nemen van rust, en het uitvoeren van specifieke oefeningen die door je fysiotherapeut zijn aanbevolen. Het vermijden van activiteiten die de pijn verergeren is ook belangrijk.

De hersteltijd kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele respons op de behandeling. Sommige mensen ervaren verbetering binnen enkele weken, terwijl anderen enkele maanden nodig kunnen hebben.

Ja, het kan terugkeren, vooral als de onderliggende oorzaken niet volledig worden aangepakt. Regelmatige follow-up bij je fysiotherapeut en het aanhouden van een gezonde levensstijl kan helpen de kans op herhaling te verminderen.

FirstFysio onderscheidt zich door zijn persoonlijke benadering, ervaren team, en geavanceerde behandelmethoden. We leggen een sterke nadruk op individuele zorg en ontwikkelen behandelplannen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van elke cliënt.

Ja, het handhaven van een gezond gewicht, regelmatig oefenen (vooral oefeningen die gericht zijn op heupstabiliteit), en het vermijden van overbelasting zijn uitstekende preventieve maatregelen. Het is ook belangrijk om goede ergonomische gewoonten aan te nemen tijdens het werk en in het dagelijks leven.

Heb je nog meer vragen of ben je klaar om je weg naar herstel te beginnen bij FirstFysio in Leeuwarden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen een actiever, pijnvrij leven te leiden.

Fysiotherapie First Fysio heeft therapeuten voor o.a.

fysiotherapeut

Algemene Fysiotherapie

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Bij First Fysio in Leeuwarden wordt algemene fysiotherapie ingezet als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten aan uw bewegingsapparaat. Denk hierbij ook aan klachten aan het hart of de longen.

Wanneer u in het dagelijks leven gehinderd wordt door een reumatische aandoening of neurologische problematiek, zoals reumatoïde artritis, CVA of multiple sclerose wordt u door uw fysiotherapeut actief begeleid met oefentherapie.

Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs bewegen met kinderfysiotherapie in Leeuwarden. Als ouder twijfelt u wellicht wel eens aan de ontwikkeling van uw kind. Maar wanneer moet of kunt u met uw kind naar een Kinderfysiotherapeut?

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Sommige kinderen ondervinden veel hinder door een verkeerde houding of een verkeerd aangeleerde motoriek. 

Manuele Therapie

Heeft u klachten waarbij u één of meerdere gewrichten minder goed kunt bewegen? En geeft de bewegingsbeperking soms pijn? In normale omstandigheden herstelt een lichaam zichzelf, maar soms lukt dat niet. Met behulp van manuele therapie wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Uw manueel therapeut verhelpt ‘blokkades’ in uw lichaam waardoor het zichzelf weer kan herstellen. Na een behandeling beweegt u zich makkelijker en heeft u minder pijn.

Postoperatieve Fysiotherapie

Na een operatie of grote ingreep maken patiënten zich zorgen over hun afnemende spierkracht en vragen zich af wanneer ze weer kunnen lopen en hun volledige potentieel weer kunnen bereiken. Bovendien bestaat het risico op het ontstaan van doorligwonden of decubitus als gevolg van de immobilisatie en de langdurige druk, en in sommige gevallen is er zelfs kans op permanente spieratrofie. Om al deze zorgen en risico’s te bestrijden, worden patiënten onmiddellijk na de operatie doorverwezen naar een fysiotherapeut voor postoperatieve revalidatie.

Psychosomatische Therapie

Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde interventie die wordt gebruikt voor de revalidatie van psychosomatische aandoeningen.

Psychosomatische stoornissen zijn moeilijk te verklaren vanuit een medisch perspectief, daarom geloven mensen dat deze stoornissen “denkbeeldig” zijn en in werkelijkheid niet bestaan. Psychosomatische stoornissen bestaan echter wel degelijk en zijn een van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke en emotionele handicaps.

Bekkenbodem Fysiotherapie

Bekkenbodemfysiotherapie houdt zich bezig met het versterken en revalideren van bekkenbodemstructuren, waaronder spieren, ligamenten en andere zachte weefsels.  De bekkenbodem is een trechtervormige structuur die de bekkenholte scheidt van de perineale regio en is een kwetsbaar gebied, vooral bij vrouwen. Daarom is het een potentiële plaats van spierzwakte en letsel, samen met andere aandoeningen.

Medical Taping

Medical Taping of kinesiologie taping is een revolutionaire therapeutische ingreep die is ontworpen om spieren en gewrichten te beschermen tegen letsel en hun functionaliteit te maximaliseren. Kinesiologie Taping bestaat uit katoen, kleefstof en elastaan én wordt geleverd in de vorm van kleurrijke stroken of banden.

Waarschijnlijk heb je dergelijke taping al eens gezien op de lichamen van atleten, meestal op hun schouders en knieën. 

Post-COVID-19 Revalidatie

Post-COVID Revalidatie Het Coronavirus of COVID-19 is een infectieziekte van de luchtwegen die milde tot ernstige symptomen vertoont. Veel mensen lijden aan de milde aanval van COVID-19 en herstellen binnen een paar dagen. Aan de andere kant worden sommige mensen ernstig ziek en hebben uitgebreide behandelingen en ingrepen nodig voor een volledig herstel. Zelfs ná het herstel ondervinden patiënten aanzienlijke naweeën en moeten zij verdere therapieën ondergaan om hun normale leven weer op te pakken.

Fysiotherapeuten

Jan Terpstra
Jan Terpstra
Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Johann Wachter
Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Roeleke Faber
Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenshapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder

Veel gelezen artikelen