Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Lichaamstherapie dichtbij Leeuwarden

Indien je geplaagd wordt door vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met veel ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit uitgebreide artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijkse leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Leeuwarden

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Wilaard, Snakkerbuorren, Goutum, Lekkum, Teerns, Hempens, Zuiderburen, De Hem, ’t Haantje, Vensterburen.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Individuele Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

Leeuwarden’s First Fysio begrijpt het belang van een specifieke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de passende therapeutische benadering.

fysiotherapie Leeuwarden

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Verschillende Vormen van Fysiotherapie in Leeuwarden

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er meerdere vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Leeuwarden

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan aangepast op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie nabij Leeuwarden

Manuele therapie is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De deskundige manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Pediatrische fysiotherapie nabij Leeuwarden

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het deskundige team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt creatieve en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Leeuwarden

Sportfysiotherapie richt zich op het gedetailleerd adresseren en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Leeuwarden First Fysio beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen werken aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Lichaamstherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het leven van mensen. Het kan helpen bij het verlagen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het actief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en adequate behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij Leeuwarden First Fysio de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een efficiënte en op de persoon gerichte benadering voor het verhelpen van verschillende aandoeningen en lichamelijke problemen. Eerste Fysio in Leeuwarden biedt een brede waaier aan expertises, van traditionele fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor atleten, en heeft een bekwaam en gemotiveerd team van fysiotherapeuten. Deze professionals leveren een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, deskundige pediatrische fysiotherapie of blessureherstel, Eerste Fysio in Leeuwarden is het beste adres voor therapeutische zorg. met Eerste Fysio in Leeuwarden en verhoog jouw welzijn en levensstandaard.

De Relevantie van Een Goede Fysiotherapeut bij Allerlei Aandoeningen

Efficiënte Fysiotherapie heeft een fundamentele rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan significante voordelen bieden. Met een aanpak en een gepersonaliseerde behandeling kan onze kliniek helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Lichaamstherapie Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Lichamelijke therapie

Een groot deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals achterpijn, pijn in de nek, gewrichtsproblemen en spierblessures.

Leeuwarden Fysio is deskundig in de behandeling van deze problemen en biedt verschillende behandelmethoden, waaronder lichamelijk onderzoek, manuele therapie en therapeutische oefeningen. Door middel van een grondig diagnose en een op maat behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het minimaliseren van pijn en het bevorderen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Klachten van het zenuwweefsel en Fysiotherapeutische zorg voor patiënten met neurologische problemen

Neurologische ziektes, zoals CVA’s, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de beweeglijkheid en capaciteit van een cliënt. Fysiotherapie speelt een wezenlijke rol bij het optimaliseren van de levenskwaliteit van cliënten met neurologische ziektes.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische ziektes, waaronder oefentherapie, mobilisatie en coördinatietraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de beheersing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor Optimaal en Actief Leven

Als mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bijzondere uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van gezondheid en actieve leefwijze bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke leefwijze handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiecentrum met gedreven therapeuten en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische therapie, maar ook voor specifieke vormen zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan ruim 21 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de voorschriften van het Nederlands Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Bereikbaarheid en vertrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor patiënten die fysiozorg nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Waard, is First Fysio Leeuwarden vlot toegankelijk voor een omvangrijke groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van geoefende en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat patiënten de beste zorg en behandeling ontvangen.

Fysio-behandeling is een belangrijke en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een gerenommeerde fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan specialisaties en behandelingen op maat. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de enthousiaste en bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen bijdragen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van een gezond en energiek leven.

Met behulp van meerdere behandelingstechnieken, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, oefentherapie en zelfbehandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige juiste zorg en behandeling geven. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.