Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00
First Fysio Leeuwarden

Fysiotherapie Leeuwarden – Jouw partner bij het herstel van blessures en klachten

Bij Fysio Leeuwarden begrijpen we dat het kiezen van de juiste fysiotherapeut essentieel is voor een succesvol herstel. Ons ervaren en deskundige team is gespecialiseerd in diverse behandelingen en technieken. Wij beschikken over moderne faciliteiten en maken gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie en de modernste apparatuur. Onze aanpak is gepersonaliseerd en op maat gemaakt om jou de beste resultaten te geven. Je kunt een vriendelijke en professionele sfeer verwachten van ons toegewijde team, dat toegewijd is om je te helpen jouw mobiliteit te verbeteren en jouw symptomen te verminderen.
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat doet een fysiotherapeut precies?

  Fysio Leeuwarden biedt een scala aan behandelingen en technieken waaronder manuele therapie, oefentherapie, sportfysiotherapie en revalidatie na een operatie. Een manueel therapeut streeft naar meer beweeglijkheid van de gewrichten en minder pijn. Oefentherapie omvat oefeningen gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid en kracht van het lichaam. Sportfysiotherapie is gericht op het voorkomen en behandelen van sportblessures en op het verbeteren van de prestaties van sporters. Revalidatie na een operatie is gericht op het herstel van het functioneren en de mobiliteit van het lichaam na een operatie. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in verschillende behandelingen en werken nauw samen met patiënten om de ideale aanpak voor elk geval te bepalen. Wij streven naar zorg en ondersteuning van topkwaliteit, zodat onze patiënten betere beweging en minder klachten ervaren.

  Wat zijn de specialisaties van Fysio Leeuwarden?

  In onze fysiotherapie praktijk in Leeuwarden bieden wij hoogwaardige zorg en behandelingen voor blessures en klachten. Ons deskundig team van ervaren fysiotherapeuten beschikt over moderne faciliteiten en de modernste apparatuur. We zijn er trots op dat we persoonlijke behandelingen bieden met een sterke focus op vriendelijke en professionele zorg, met als doel onze patiënten te helpen hun mobiliteit te verbeteren en de symptomen te verminderen. Door middel van fysiotherapie en een behandeling op maat kunnen wij verschillende klachten en chronische pijn in grote mate verminderen of verhelpen.

  Fysiotherapie First Fysio heeft therapeuten voor o.a.

  fysiotherapeut

  Algemene Fysiotherapie

  Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Bij First Fysio in Leeuwarden wordt algemene fysiotherapie ingezet als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten aan uw bewegingsapparaat. Denk hierbij ook aan klachten aan het hart of de longen.

  Wanneer u in het dagelijks leven gehinderd wordt door een reumatische aandoening of neurologische problematiek, zoals reumatoïde artritis, CVA of multiple sclerose wordt u door uw fysiotherapeut actief begeleid met oefentherapie.

  Kinderfysiotherapie

  Spelenderwijs bewegen met kinderfysiotherapie in Leeuwarden. Als ouder twijfelt u wellicht wel eens aan de ontwikkeling van uw kind. Maar wanneer moet of kunt u met uw kind naar een Kinderfysiotherapeut?

  Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Sommige kinderen ondervinden veel hinder door een verkeerde houding of een verkeerd aangeleerde motoriek. 

  Manuele Therapie

  Heeft u klachten waarbij u één of meerdere gewrichten minder goed kunt bewegen? En geeft de bewegingsbeperking soms pijn? In normale omstandigheden herstelt een lichaam zichzelf, maar soms lukt dat niet. Met behulp van manuele therapie wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Uw manueel therapeut verhelpt ‘blokkades’ in uw lichaam waardoor het zichzelf weer kan herstellen. Na een behandeling beweegt u zich makkelijker en heeft u minder pijn.

  Postoperatieve Fysiotherapie

  Na een operatie of grote ingreep maken patiënten zich zorgen over hun afnemende spierkracht en vragen zich af wanneer ze weer kunnen lopen en hun volledige potentieel weer kunnen bereiken. Bovendien bestaat het risico op het ontstaan van doorligwonden of decubitus als gevolg van de immobilisatie en de langdurige druk, en in sommige gevallen is er zelfs kans op permanente spieratrofie. Om al deze zorgen en risico’s te bestrijden, worden patiënten onmiddellijk na de operatie doorverwezen naar een fysiotherapeut voor postoperatieve revalidatie.

  Psychosomatische Therapie

  Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde interventie die wordt gebruikt voor de revalidatie van psychosomatische aandoeningen.

  Psychosomatische stoornissen zijn moeilijk te verklaren vanuit een medisch perspectief, daarom geloven mensen dat deze stoornissen “denkbeeldig” zijn en in werkelijkheid niet bestaan. Psychosomatische stoornissen bestaan echter wel degelijk en zijn een van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke en emotionele handicaps.

  Bekkenbodem Fysiotherapie

  Bekkenbodemfysiotherapie houdt zich bezig met het versterken en revalideren van bekkenbodemstructuren, waaronder spieren, ligamenten en andere zachte weefsels.  De bekkenbodem is een trechtervormige structuur die de bekkenholte scheidt van de perineale regio en is een kwetsbaar gebied, vooral bij vrouwen. Daarom is het een potentiële plaats van spierzwakte en letsel, samen met andere aandoeningen.

  Medical Taping

  Medical Taping of kinesiologie taping is een revolutionaire therapeutische ingreep die is ontworpen om spieren en gewrichten te beschermen tegen letsel en hun functionaliteit te maximaliseren. Kinesiologie Taping bestaat uit katoen, kleefstof en elastaan én wordt geleverd in de vorm van kleurrijke stroken of banden.

  Waarschijnlijk heb je dergelijke taping al eens gezien op de lichamen van atleten, meestal op hun schouders en knieën. 

  Post-COVID-19 Revalidatie

  Post-COVID Revalidatie Het Coronavirus of COVID-19 is een infectieziekte van de luchtwegen die milde tot ernstige symptomen vertoont. Veel mensen lijden aan de milde aanval van COVID-19 en herstellen binnen een paar dagen. Aan de andere kant worden sommige mensen ernstig ziek en hebben uitgebreide behandelingen en ingrepen nodig voor een volledig herstel. Zelfs ná het herstel ondervinden patiënten aanzienlijke naweeën en moeten zij verdere therapieën ondergaan om hun normale leven weer op te pakken.

  Onze moderne faciliteiten en professionele benadering

  Bij Fysio Leeuwarderadeel streven we naar hoogwaardige zorg en behandelingen met moderne faciliteiten en de modernste apparatuur. Onze praktijk is uitgerust met de nieuwste technologieën, zodat onze patiënten de beste behandeling krijgen. Ons team van fysiotherapeuten biedt een vriendelijke en professionele service en begrijpt dat een blessure of klacht gepaard kan gaan met stress en angst. Wij zijn toegewijd om onze patiënten te helpen hun mobiliteit terug te krijgen, klachten te verminderen en uiteindelijk te genieten van een gezond leven. Wanneer je in behandeling gaat bij Fysio Leeuwarden kun je erop vertrouwen dat je topkwaliteit zorg, moderne faciliteiten en een zorgzame benadering van jouw herstel krijgt.
  Bewegingsruimte First Fysio

  Welke behandelingen zijn beschikbaar bij Fysio Leeuwarden?

  Op het gebied van fysiotherapie en gezondheid bieden wij verschillende behandelingen om patiënten met blessures en lichamelijke klachten te helpen. Een van deze behandelingen is manuele therapie, ontworpen om de mobiliteit van de gewrichten te vergroten en de pijn te beheersen. Deze therapie maakt gebruik van manipulatie- en mobilisatie technieken om de flexibiliteit van het lichaam te bevorderen.

  In onze kliniek bieden wij daarnaast ook sportfysiotherapie. Deze therapie is gericht op blessurepreventie en -behandeling voor sporters. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures met begrip voor de specifieke eisen van verschillende sporten. Wij kunnen diegenen helpen die hun prestaties willen verbeteren door hun kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit te vergroten. Dit zal uiteindelijk helpen de kans op latere blessures te verminderen.

  Wij zorgen daarnaast ook voor revalidatie na een operatie. Hierbij streven we ernaar om de mobiliteit te verbeteren, kracht te ontwikkelen en de functie na een operatie te herstellen. In nauwe samenwerking met de behandelend arts bieden wij hoogwaardige service en behandelingen op maat.

  De expertise van onze fysiotherapeuten

  Fysio Leeuwarden is een fysiotherapie kliniek met een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten. Wij zijn ervaren in het geven van behandelingen en technieken voor diverse klachten en blessures, zoals lage rugklachten en klachten aan spieren. Behandelmogelijkheden zijn onder andere oefentherapie, medical taping, speciale dry needling behandeling en manuele therapie.

  Onze fysiotherapeuten zijn verder ook gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van schouderklachten, waarbij oefeningen en technieken worden gebruikt om kracht en mobiliteit te verbeteren.

  Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de revalidatie van sportblessures. Wij zijn deskundig in het geven van de juiste behandelingen en oefeningen om sporters te helpen herstellen van blessures en de kans op nieuwe blessures te minimaliseren.

  Kortom, Fysio Leeuwarden beschikt over ervaren fysiotherapeuten met specialisaties die kunnen helpen bij de behandeling van klachten en blessures. Ons doel is om kwalitatief goede zorg en behandeling te bieden, waarbij wij helpen de mobiliteit en het functioneren van de patiënt te vergroten.

  Fysio Leeuwarden is een moderne fysiotherapiepraktijk die kwalitatieve en eerlijke zorg biedt. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in manuele therapie, sportfysiotherapie en revalidatie na operaties, alsmede gespecialiseerde behandelingen voor rug- en schouderklachten.

  Bij Fysio Leeuwarden geven we prioriteit aan het leveren van kwaliteitszorg en ondersteuning voor onze patiënten. Moderne faciliteiten en een vriendelijke, professionele sfeer worden gebruikt om een gepersonaliseerde behandeling mogelijk te maken. Tijdens een behandeling staat de ervaring van de patiënt altijd voorop.

  Fysio Leeuwarden heeft positieve feedback ontvangen van onze patiënten en deze gebruiken wij om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren. Wij streven ernaar onze patiënten effectieve zorg en behandelingen te bieden en hen te ondersteunen bij het vergroten van hun mobiliteit en functioneren.

  Neem contact op met Fysio Leeuwarden voor meer informatie en het maken van een afspraak

  Als jij last heeft van blessures of klachten en op zoek bent naar hoogwaardige fysiotherapiebehandelingen, dan is Fysio Leeuwarden de juiste keuze voor jou. Onze deskundige en ervaren fysiotherapeuten staan voor jou klaar om je te helpen bij het herstellen van jouw klachten en blessures.

  Een afspraak maken voor fysiotherapie kan soms wat vervelend zijn en dat begrijpen we. Daarom streven wij ernaar een ondersteunende en professionele omgeving te creëren om ervoor te zorgen dat jij je comfortabel voelt tijdens je behandeling.

  Als je vragen hebt over onze diensten of behandelingen, nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen. Onze fysiotherapeuten helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing voor jouw klachten.

  Je kunt dan ook gemakkelijk een afspraak bij ons maken. Dit is mogelijk via onze website of door telefonisch contact op te nemen. Onze fysiotherapeuten zullen een persoonlijk behandelplan voor jou opstellen en samen met jou zorgen voor een succesvolle behandeling. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Fysio Leeuwarden om jouw weg naar herstel te starten.

  Populaire Artikelen