• 10/11/2021
  Alles over kinderfysiotherapie bij First Fysio

  Net zoals kinderen hun cognitieve vaardigheden moeten trainen, door bijvoorbeeld met puzzels te spelen om hun probleemoplossend vermogen te stimuleren, is het ook belangrijk dat er voldoende aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van fijne motoriek en hand- en oogcoördinatie. De kinderfysiotherapeut kan een helpende hand zijn in dit ontwikkelingsproces. In deze blog leggen de therapeuten van First Fysio in Leeuwarden kort en bondig uit wat kinderfysiotherapie is en hoe het kan bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind.

  Lees meer
 • Corona virus
  23/06/2021
  Herstellen na coronavirus met fysiotherapie

  Heeft u het coronavirus gehad waarbij u al dan niet bent opgenomen in het ziekenhuis? Dan is er in veel gevallen nog lange tijd na de ziekte revalidatie nodig. De meeste mensen die corona hebben gehad, houden namelijk nog lang last van verschillende klachten. Behalve ademhalingsklachten komen ook klachten als een minder uithoudingsvermogen en een verminderde spierfunctie vaak voor. Dit herstel kan lang duren, maar gelukkig kan de fysiotherapeut u steunen in dit proces. In deze blog leggen we kort uit wat de klachten zijn en hoe uw fysiotherapeut van First Fysio in Leeuwarden u van dienst kan zijn tijdens de revalidatieperiode.

  Lees meer
 • 17/02/2021
  De verschillende diensten van First Fysio

  Bij First Fysio in Leeuwarden bieden we een breed scala aan diensten aan voor fysio- en manuele therapie. In deze blog geven we u een kort overzicht van onze diensten.

  Lees meer
 • 17/02/2021
  Knierevalidatie bij de fysiotherapeut

  De knie is een complex lichaamsdeel dat een belangrijke rol speelt in de manier waarop u loopt en beweegt. Als er om wat voor reden dan ook knieletsel ontstaan, als gevolg van een blessure of operatie bijvoorbeeld, is het nodig om goed te revalideren, zodat het gewricht en de spieren weer de juiste balans vinden en u de optimale functionaliteit van uw knie zo veel mogelijk terugkrijgt. De fysiotherapeut kan u hierbij helpen met een toegespitst revalidatieprogramma. In deze blog leest u hoe dit in zijn werk gaat.

  Lees meer
 • Voorkom rug- en nekklachten als thuiswerker
  20/08/2020
  Voorkom rug- en nekklachten als thuiswerker

  Werkt u vanwege de Corona-pandemie thuis, dan is de kans groot dat uw werkhouding niet ideaal is. U werkt bijvoorbeeld urenlang aan de keukentafel, achter een laptop, terwijl dat helemaal niet goed is voor uw houding. Om rug- en nekklachten wegens thuiswerken te voorkomen, hebben de fysiotherapeuten van First Fysio een aantal tips voor u verzameld in deze blog.

  Lees meer
 • 29/07/2020
  Wanneer ga je naar de fysiotherapeut?

  Een fysiotherapeut kan je helpen om van verschillende lichamelijke klachten af te komen. Deze klachten ervaar je tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen. De oorzaken kunnen uiteenlopen: van sportblessures tot neurologische aandoeningen. Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de huisarts en wanneer naar de fysiotherapeut? In dit artikel vertellen we je er alles over.

  Lees meer
 • 10/03/2020
  Manuele therapie, wat is het?

  Manueel betekent ‘met het gebruik van de handen’ en dat is dan ook precies wat een manueel therapeut doet. Wordt bij fysiotherapie zeer frequent gebruik gemaakt van apparatuur, bij manuele therapie worden klachten van het bewegingsapparaat, zoals houdingsproblemen en/of pijn, behandeld door op gewrichten en spieren te duwen, ze te bewegen en ze te manipuleren.

  Lees meer
 • 17/10/2019
  Sportfysiotherapie

  Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen en voorkomen van sportblessures. Daarnaast kan een sportfysiotherapeut kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, gericht helpen om beter te bewegen. Hij gebruikt hierbij sport als onderdeel van de therapie. Ook begeleidt hij sporters op weg naar een bepaalde sportprestatie, bijvoorbeeld met de opbouw naar het lopen van een marathon en mensen die erg graag aan sport willen gaan doen maar die moeite hebben om dit goed op te pakken.

  Lees meer
 • Kinderfysiotherapie
  17/10/2019
  Kinderfysiotherapie

  Kinderen bewegen anders dan volwassenen. Hun spieropbouw verschilt en hierdoor kunnen ze gemakkelijk gedurende korte tijd – tussen de 10 en 20 seconden – heel intensief bewegen, even rusten en opnieuw de beweging intensief uitvoeren. Ook kunnen ze dit lang volhouden. Je ziet deze manier van bewegen terug in hun spel en bijvoorbeeld tijdens een wandeling; veel kinderen rennen tussendoor. De korte hersteltijd is te verklaren in het feit dat kinderen minder energierijke fosfaten in hun bloed hebben die bij volwassen al snel zorgen voor verzuring van de spieren. Daarnaast gebruiken spieren de eerste 20 seconden geen zuurstof, waardoor het herstel ook sneller gaat.

  Lees meer