• Voorkom rug- en nekklachten als thuiswerker
  20/08/2020
  Voorkom rug- en nekklachten als thuiswerker

  Werkt u vanwege de Corona-pandemie thuis, dan is de kans groot dat uw werkhouding niet ideaal is. U werkt bijvoorbeeld urenlang aan de keukentafel, achter een laptop, terwijl dat helemaal niet goed is voor uw houding. Om rug- en nekklachten wegens thuiswerken te voorkomen, hebben de fysiotherapeuten van First Fysio een aantal tips voor u verzameld in deze blog.

  Lees meer
 • 29/07/2020
  Wanneer ga je naar de fysiotherapeut?

  Een fysiotherapeut kan je helpen om van verschillende lichamelijke klachten af te komen. Deze klachten ervaar je tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen. De oorzaken kunnen uiteenlopen: van sportblessures tot neurologische aandoeningen. Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de huisarts en wanneer naar de fysiotherapeut? In dit artikel vertellen we je er alles over.

  Lees meer
 • 10/03/2020
  Manuele therapie, wat is het?

  Manueel betekent ‘met het gebruik van de handen’ en dat is dan ook precies wat een manueel therapeut doet. Wordt bij fysiotherapie zeer frequent gebruik gemaakt van apparatuur, bij manuele therapie worden klachten van het bewegingsapparaat, zoals houdingsproblemen en/of pijn, behandeld door op gewrichten en spieren te duwen, ze te bewegen en ze te manipuleren.

  Lees meer
 • 17/10/2019
  Sportfysiotherapie

  Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen en voorkomen van sportblessures. Daarnaast kan een sportfysiotherapeut kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, gericht helpen om beter te bewegen. Hij gebruikt hierbij sport als onderdeel van de therapie. Ook begeleidt hij sporters op weg naar een bepaalde sportprestatie, bijvoorbeeld met de opbouw naar het lopen van een marathon en mensen die erg graag aan sport willen gaan doen maar die moeite hebben om dit goed op te pakken.

  Lees meer
 • Kinderfysiotherapie
  17/10/2019
  Kinderfysiotherapie

  Kinderen bewegen anders dan volwassenen. Hun spieropbouw verschilt en hierdoor kunnen ze gemakkelijk gedurende korte tijd – tussen de 10 en 20 seconden – heel intensief bewegen, even rusten en opnieuw de beweging intensief uitvoeren. Ook kunnen ze dit lang volhouden. Je ziet deze manier van bewegen terug in hun spel en bijvoorbeeld tijdens een wandeling; veel kinderen rennen tussendoor. De korte hersteltijd is te verklaren in het feit dat kinderen minder energierijke fosfaten in hun bloed hebben die bij volwassen al snel zorgen voor verzuring van de spieren. Daarnaast gebruiken spieren de eerste 20 seconden geen zuurstof, waardoor het herstel ook sneller gaat.

  Lees meer