Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00
fysiotherapie lage rugpijn

Wanneer heb je een fysiotherapeut nodig?

Fysiotherapie kan uitkomst bieden voor het behandelen en voorkomen van fysieke problemen van het lichaam. Het kan iemand helpen die een kortdurende of langdurige blessure, chronische pijn of verminderde mobiliteit heeft. Fysiotherapie omvat behandelingen en activiteiten die spieren, gewrichten en het zenuwstelsel ondersteunen om ze weer in hun beste conditie te brengen. Om maximaal profijt te hebben, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact met een fysiotherapeut op te nemen. Wanneer je contact opneemt met Fysiotherapeut Leeuwarden kun je een behandeling op maat verwachten om het herstelproces met succes af te ronden.
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is het doel van een fysiotherapeut?

  Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het menselijk lichaam. Hun doel is om mensen met spier-, bot-, gewrichts-, pees- en zenuwproblemen weer optimaal te laten functioneren. Oefeningen, mobilisatietechnieken en massage kunnen klachten verminderen of wegnemen. Daarnaast kunnen adviezen over houding en beweging helpen bij het voorkomen van problemen. Samengevat biedt een fysiotherapeut de nodige expertise om de revalidatie van personen tot een succes te brengen waardoor men weer pijnvrij kan bewegen.

  De specialisaties binnen Fysiotherapeut Leeuwarden

  Bij Fysiotherapeut Leeuwarden zijn we gespecialiseerd in verschillende behandelingen voor fysiotherapie. Hieronder lichten we manuele therapie, sportfysiotherapie en schouderfysiotherapie nader toe:

  Manuele therapie

  Manuele therapie Leeuwarden is een specialisme binnen onze praktijk dat zich richt op klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn. Onze manueel therapeuten zijn deskundig in het onderzoeken en behandelen van deze klachten, maar ook in het toepassen van technieken zoals mobilisaties en manipulaties van gewrichten/wervels, die de pijn kunnen verminderen en de beweeglijkheid van gewrichten kunnen verbeteren. Adviezen over houding en beweging om klachten te voorkomen of te minimaliseren kunnen ook door de manueel therapeuten worden gegeven. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen voor de juiste behandeling van problemen met het bewegingsapparaat, om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

  manuele therapie leeuwarden

  Sportfysiotherapie

  Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de afdeling fysiotherapie die zich specifiek richt op de behandeling van sportblessures. Een sportfysiotherapeut onderzoekt en behandelt deze klachten met behulp van trainingsschema’s, mobilisaties en massage. Dit helpt spierkracht en flexibiliteit te verbeteren, terwijl adviezen voor trainingsschema’s worden gegeven om blessures te voorkomen. Sportfysiotherapie is geschikt voor professionele en recreatieve sporters met bestaande blessures of die hun prestaties willen verbeteren. Wij zijn in staat nauwkeurige diagnose en advies te geven om jouw klachten weg te nemen en je fysieke gesteldheid te optimaliseren.

  Schouderfysiotherapie

  Schouderfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die schoudergerelateerde aandoeningen behandelt. Het doel van schouderfysiotherapie is de pijn te verminderen en het bewegingsbereik en de kracht te verbeteren. Onze fysiotherapeut zal verschillende behandelingen voorschrijven, afhankelijk van het type en de ernst van de blessure, zoals oefeningen, manuele technieken, tapen en bracing. Een fysiotherapeut kan ook voorlichting geven over de juiste houding en beweging om extra blessures te voorkomen. Het is belangrijk om met een van onze fysiotherapeuten te overleggen voor een individueel behandelplan op maat.

  Hoe ziet de eerste afspraak bij een fysiotherapeut eruit?

  Het kan soms spannend zijn om een eerste afspraak te maken. We beschrijven hieronder wat je kunt verwachten en hoe een intake gesprek eruit kan zien, om de spanning te verminderen. Heb je het idee dat je een klacht hebt die door een goede fysiotherapeut behandeld moet worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de eventuele klachten door te nemen en tot een passende oplossing te komen.

  Wat kun je verwachten tijdens een eerste afspraak?

  Bij een eerste afspraak voor fysiotherapie zal de fysiotherapeut aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek een behandelplan opstellen. In dit plan wordt uitgelegd welke fysiotherapeutische behandelingen nodig zijn en hoeveel. De therapeut geeft ook advies over zelfzorg en preventie van toekomstige problemen. Tijdens dit eerste bezoek kunnen ook eventuele vragen over behandelingen en herstel worden gesteld. Op deze manier kunnen patiënten kennis opdoen om samen met de fysiotherapeut tot een optimaal resultaat te komen bij klachten aan het bewegingsapparaat.

  Welke vragen kan een fysiotherapeut stellen tijdens de intake?

  Tijdens een intakegesprek met een fysiotherapeut kunnen verschillende vragen worden gesteld om een beter inzicht te krijgen in jouw klachten en medische voorgeschiedenis. Het kan gaan om details over het begin en de duur van de klachten, eerdere blessures of ziekten, dagelijkse activiteiten, werk en sport, medicijnen en allergieën. Het is belangrijk dat je deze vragen eerlijk beantwoordt, zodat de fysiotherapeut een passend behandelplan kan opstellen. Met deze informatie kan de fysiotherapeut je helpen herstellen van klachten aan het bewegingsapparaat en verdere problemen te voorkomen.

  Hoe verloopt het onderzoek en de diagnose?

  Het onderzoek en de diagnose van de fysiotherapeut vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling. Tijdens het onderzoek worden verschillende tests uitgevoerd om het bewegingsbereik, de spierkracht en de pijnklachten te beoordelen. Daarna stelt onze fysiotherapeut een diagnose en een behandelplan op en geeft advies over hoe je zelf kunt helpen bij jouw herstel. Indien nodig kunnen verwijzingen worden gemaakt naar andere specialisten. Door samen met de fysiotherapeut een herstelplan op te stellen kun je weer optimaal functioneren en toekomstige klachten voorkomen. Dit geeft een duidelijk inzicht in wat er aan de hand is en hoe dit het beste kan worden aangepakt.

  Wat zijn veelvoorkomende blessures die fysiotherapie vereisen?

  Fysiotherapie kan jou helpen de pijn te verminderen en het bewegingsbereik, de spierkracht en de houding te verbeteren bij de behandeling van blessures zoals aan de knieën, enkels, schouders en rug. Een van onze fysiotherapeuten kan oefeningen voorschrijven om de spieren te versterken en de gewrichten te stabiliseren of de pijn te verminderen. Ook kunnen wij advies geven over verstandige dagelijkse gewoonten en preventie van verder letsel. Verantwoord werken met de fysiotherapeut kan het herstel bevorderen en de kans op chronische problemen verminderen.

  Fysiotherapie kan bijdragen aan jouw gezonde levensstijl door het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden, het verminderen van pijnklachten en het versterken van de spierkracht. Hierdoor kun je weer optimaal functioneren en de activiteiten uitvoeren die je eerder door klachten niet meer kon doen.

  Ook kan fysiotherapie helpen bij het voorkomen van blessures en het bevorderen van de algehele gezondheid. De fysiotherapeut kan bijvoorbeeld advies geven over hoe je de belasting op je lichaam kunt verminderen, hoe je kunt zorgen voor een goede houding en hoe je kunt werken aan een gezond lichaamsgewicht. Fysiotherapie kan bijdragen aan het verbeteren van de algehele mentale gezondheid, door het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Door samen te werken met Fysiotherapeut Leeuwarden kan je op een verantwoorde manier werken aan het verbeteren van je algehele gezondheid en een gezonde levensstijl.

  Populaire Artikelen