Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Pes Anserinus syndroom

Bij First fysio richten we ons onder andere op het Pes Anserinus Syndroom, een aandoening die invloed heeft op de knie en daarmee op de mobiliteit en het dagelijks comfort. We zullen verkennen wat dit syndroom inhoudt, de symptomen, en hoe het effectief behandeld kan worden.

Pes Anserinus syndroom

Wat is het Pes Anserinus syndroom eigenlijk?

Het Pes Anserinus Syndroom, ook bekend als ‘anserine bursitis’ of ‘anserine tendinopathie’, is een aandoening waarbij de peesaanhechting aan de binnenkant van de knie ontstoken raakt. Deze ontsteking kan leiden tot pijn, zwelling, en een verminderde kniefunctie.

Symptomen en diagnose

De meest voorkomende symptomen van het Pes Anserinus Syndroom zijn pijn aan de binnenkant van de knie, gevoeligheid bij aanraking en soms zwelling. De diagnose wordt vaak gesteld op basis van lichamelijk onderzoek, medische geschiedenis, en soms met behulp van beeldvormend onderzoek om andere oorzaken uit te sluiten.

Risicofactoren en preventie

Enkele bekende risicofactoren voor het ontwikkelen van dit syndroom zijn overbelasting, een verkeerd looppatroon, en bepaalde sportactiviteiten. Preventieve maatregelen kunnen bestaan uit het handhaven van een gezond gewicht, het doen van gerichte oefeningen om de knie te stabiliseren, en het dragen van geschikte schoenen.

Behandelingsopties

De behandeling van het Pes Anserinus Syndroom omvat vaak een combinatie van rust, ijs, en fysiotherapie. Bij FirstFysio gebruiken we geavanceerde technieken zoals gespecialiseerde oefeningen, manuele therapie, en soms podotherapeutische zolen om de symptomen te verlichten en het herstel te bevorderen.

Actieve oefeningen

Actieve oefeningen spelen een cruciale rol in de behandeling. Deze oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren rond de knie, het verbeteren van de flexibiliteit, en het stabiliseren van de knie tijdens beweging.

Aanpak van risicofactoren

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is ook het aanpakken van de onderliggende risicofactoren. Dit kan betekenen dat we kijken naar uw dagelijkse activiteiten, sportroutine, en algemene lichaamshouding om eventuele bijdragende factoren te identificeren en aan te pakken.

Het Pes Anserinus Syndroom kan een significante impact hebben op uw dagelijks leven, maar met de juiste aanpak en behandeling bij FirstFysio kunt u snel weer op weg naar herstel. Ons team staat klaar om u te voorzien van deskundige zorg en advies, afgestemd op uw specifieke situatie. Neem contact met ons op voor een gedegen onderzoek en een persoonlijk behandelplan.

Behandeling op maat van First Fysio

Elke behandeling bij FirstFysio is op maat gemaakt. We beginnen met een grondig onderzoek en een persoonlijk gesprek om uw specifieke behoeften en doelen te begrijpen. Dit stelt ons in staat om een behandelplan op te stellen dat specifiek op u is afgestemd, met oefeningen, therapieën en leefstijladviezen die uw herstel bevorderen.

Geavanceerde technieken en apparatuur

Onze praktijk is uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur om u de beste zorg te bieden. Van geavanceerde oefenapparatuur tot de nieuwste in manuele therapie technieken, we hebben alles in huis om u effectief te behandelen.

Een engaging ervaring

We geloven dat een positieve en engaging ervaring cruciaal is voor een succesvol herstel. Ons team van deskundige therapeuten zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer, waarin u zich gehoord en begrepen voelt. Wij zijn toegewijd aan het bieden van een zorgervaring die niet alleen effectief is, maar ook aangenaam en motiverend.

Sluit je aan bij First Fysio

We nodigen u uit om deel uit te maken van de FirstFysio familie. Samen zullen we werken aan uw herstel en ervoor zorgen dat u weer volop kunt genieten van het leven, vrij van de beperkingen van het Pes Anserinus Syndroom. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een pijnvrij leven.

Veelgestelde vragen over het Pes Anserinus syndroom

Deze FAQ-sectie is bedoeld om u te voorzien van uitgebreide informatie en u te helpen bij het begrijpen van deze aandoening en de behandeling ervan bij FirstFysio.

Het Pes Anserinus Syndroom is een ontsteking van de peesaanhechting aan de binnenkant van de knie. Dit leidt tot pijn, gevoeligheid en soms zwelling in dit gebied.

Symptomen zijn onder meer pijn aan de binnenkant van de knie, vooral bij het buigen of strekken, gevoeligheid bij aanraking en soms zwelling. Voor een definitieve diagnose is het belangrijk om een fysiotherapeut of arts te raadplegen.

Veelvoorkomende oorzaken zijn overbelasting, een verkeerd looppatroon, bepaalde sportactiviteiten, en soms anatomische variaties die extra druk op de pees leggen.

Ja, er zijn specifieke oefeningen gericht op het versterken en stabiliseren van de spieren rond de knie. Deze oefeningen kunnen het beste onder begeleiding van een fysiotherapeut worden uitgevoerd.

De hersteltijd kan variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening en de individuele respons op de behandeling. Over het algemeen kan verbetering worden gezien binnen enkele weken tot maanden.

Ja, door risicofactoren zoals overbelasting en een verkeerd looppatroon aan te pakken, kan het risico op het ontwikkelen van dit syndroom worden verminderd.

Ja, zonder adequate behandeling en aanpassingen in activiteiten of biomechanica, kan het syndroom terugkeren. Regelmatige oefeningen en het volgen van het advies van uw fysiotherapeut kunnen dit risico minimaliseren.

Bij FirstFysio bieden we een op maat gemaakte benadering, waarbij we niet alleen de symptomen behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakken. We gebruiken geavanceerde technieken en apparatuur en zorgen voor een engaging en ondersteunende behandelervaring.

Ja, het doel van de behandeling is om u terug te brengen naar uw normale activiteiten zonder pijn. We zullen u begeleiden en adviseren over hoe u dit veilig en effectief kunt doen.

Heeft u nog meer vragen of wilt u een afspraak maken? Neem direct contact met ons op. Bij FirstFysio zijn we toegewijd aan uw herstel en welzijn. Wij staan klaar om u te ondersteunen op uw weg naar een pijnvrije en actieve levensstijl.

Fysiotherapie First Fysio heeft therapeuten voor o.a.

fysiotherapeut

Algemene Fysiotherapie

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Bij First Fysio in Leeuwarden wordt algemene fysiotherapie ingezet als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten aan uw bewegingsapparaat. Denk hierbij ook aan klachten aan het hart of de longen.

Wanneer u in het dagelijks leven gehinderd wordt door een reumatische aandoening of neurologische problematiek, zoals reumatoïde artritis, CVA of multiple sclerose wordt u door uw fysiotherapeut actief begeleid met oefentherapie.

Kinderfysiotherapie

Spelenderwijs bewegen met kinderfysiotherapie in Leeuwarden. Als ouder twijfelt u wellicht wel eens aan de ontwikkeling van uw kind. Maar wanneer moet of kunt u met uw kind naar een Kinderfysiotherapeut?

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Sommige kinderen ondervinden veel hinder door een verkeerde houding of een verkeerd aangeleerde motoriek. 

Manuele Therapie

Heeft u klachten waarbij u één of meerdere gewrichten minder goed kunt bewegen? En geeft de bewegingsbeperking soms pijn? In normale omstandigheden herstelt een lichaam zichzelf, maar soms lukt dat niet. Met behulp van manuele therapie wordt de oorzaak van uw klachten aangepakt. Uw manueel therapeut verhelpt ‘blokkades’ in uw lichaam waardoor het zichzelf weer kan herstellen. Na een behandeling beweegt u zich makkelijker en heeft u minder pijn.

Postoperatieve Fysiotherapie

Na een operatie of grote ingreep maken patiënten zich zorgen over hun afnemende spierkracht en vragen zich af wanneer ze weer kunnen lopen en hun volledige potentieel weer kunnen bereiken. Bovendien bestaat het risico op het ontstaan van doorligwonden of decubitus als gevolg van de immobilisatie en de langdurige druk, en in sommige gevallen is er zelfs kans op permanente spieratrofie. Om al deze zorgen en risico’s te bestrijden, worden patiënten onmiddellijk na de operatie doorverwezen naar een fysiotherapeut voor postoperatieve revalidatie.

Psychosomatische Therapie

Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde interventie die wordt gebruikt voor de revalidatie van psychosomatische aandoeningen.

Psychosomatische stoornissen zijn moeilijk te verklaren vanuit een medisch perspectief, daarom geloven mensen dat deze stoornissen “denkbeeldig” zijn en in werkelijkheid niet bestaan. Psychosomatische stoornissen bestaan echter wel degelijk en zijn een van de belangrijkste oorzaken van lichamelijke en emotionele handicaps.

Bekkenbodem Fysiotherapie

Bekkenbodemfysiotherapie houdt zich bezig met het versterken en revalideren van bekkenbodemstructuren, waaronder spieren, ligamenten en andere zachte weefsels.  De bekkenbodem is een trechtervormige structuur die de bekkenholte scheidt van de perineale regio en is een kwetsbaar gebied, vooral bij vrouwen. Daarom is het een potentiële plaats van spierzwakte en letsel, samen met andere aandoeningen.

Medical Taping

Medical Taping of kinesiologie taping is een revolutionaire therapeutische ingreep die is ontworpen om spieren en gewrichten te beschermen tegen letsel en hun functionaliteit te maximaliseren. Kinesiologie Taping bestaat uit katoen, kleefstof en elastaan én wordt geleverd in de vorm van kleurrijke stroken of banden.

Waarschijnlijk heb je dergelijke taping al eens gezien op de lichamen van atleten, meestal op hun schouders en knieën. 

Post-COVID-19 Revalidatie

Post-COVID Revalidatie Het Coronavirus of COVID-19 is een infectieziekte van de luchtwegen die milde tot ernstige symptomen vertoont. Veel mensen lijden aan de milde aanval van COVID-19 en herstellen binnen een paar dagen. Aan de andere kant worden sommige mensen ernstig ziek en hebben uitgebreide behandelingen en ingrepen nodig voor een volledig herstel. Zelfs ná het herstel ondervinden patiënten aanzienlijke naweeën en moeten zij verdere therapieën ondergaan om hun normale leven weer op te pakken.

Golfelleboog Fysiotherapeuten

Jan Terpstra
Jan Terpstra
Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Johann Wachter
Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Roeleke Faber
Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenshapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder

Veel Gelezen Artikelen