Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00
knierevalidatie fysiotherapeut

Knierevalidatie bij de fysiotherapeut

De knie is een complex lichaamsdeel dat een belangrijke rol speelt in de manier waarop u loopt en beweegt. Als er om wat voor reden dan ook knieletsel ontstaan, als gevolg van een blessure of operatie bijvoorbeeld, is het nodig om goed te revalideren, zodat het gewricht en de spieren weer de juiste balans vinden en u de optimale functionaliteit van uw knie zo veel mogelijk terugkrijgt. De fysiotherapeut kan u hierbij helpen met een toegespitst revalidatieprogramma. In deze blog leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Voor wie is knierevalidatie bedoeld?

  Knieletsel kan voor grote beperkingen zorgen in het dagelijks leven. Er zijn verschillende redenen waarom knierevalidatie voor u een oplossing kan betekenen. Wat veel voorkomt zijn verschillende soorten knieoperaties, zoals operaties aan de meniscus, kruisband, het kraakbeen of zaken zoals standsveranderingen, bandletsel- of knieschijfoperaties en het plaatsen van verschillende soorten knieprothesen. Maar ook bij sportblessures, slijtageproblemen, kruisbandletsel en verschillende kraakbeenproblemen en overbelasting kan knierevalidatie noodzakelijk zijn.

  Hoe ziet de behandeling eruit?

  De behandeling is gericht op het weer optimaal kunnen belasten van de knie in het dagelijks leven, of tijdens werk of sport. Wat hiervoor vereist is kan nogal verschillen, afhankelijk van de eisen die u aan uw knie stelt. Zo zal een (top)sporter met een blessure andere eisen stellen dan een accountant met een nieuwe knieprothese. Daarom wordt ieder revalidatieproces op maat samengesteld voor de patiënt aan de hand van het specifieke letsel en de manier waarop de knie in het dagelijks leven wordt gebruikt.

  Het gehele revalidatietraject kan dus afhankelijk van de eisen enkele weken tot een jaar in beslag nemen, en zal bestaan uit verschillende soorten trainingen. Deze trainingen kunnen zich richten op het versterken van spieren in de directe omgeving van de knie, maar zal zich ook vaak richten op zaken zoals bewegingsgevoel, coördinatie, actieve stabiliteit, uithoudingsvermogen en specifieke sportgerichte trainingen. Afhankelijk van uw geval worden er ook groepstrainingen aangeboden voor meer algemene aspecten van de knierevalidatie.

  Wilt u meer informatie over knierevalidatie in de omgeving Leeuwarden? Neem contact op met First Fysio voor advies of een afspraak.

  Andere Veel Gelezen Artikelen