Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00
Kinderfysiotherapie

Alles over kinderfysiotherapie bij First Fysio

Net zoals kinderen hun cognitieve vaardigheden moeten trainen, door bijvoorbeeld met puzzels te spelen om hun probleemoplossend vermogen te stimuleren, is het ook belangrijk dat er voldoende aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van fijne motoriek en hand- en oogcoördinatie. De kinderfysiotherapeut kan een helpende hand zijn in dit ontwikkelingsproces. In deze blog leggen de therapeuten van First Fysio in Leeuwarden kort en bondig uit wat kinderfysiotherapie is en hoe het kan bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind.
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Voor wie is kinderfysiotherapie bedoeld?

  Kinderfysiotherapie wordt gegeven aan kinderen vanaf het moment van geboorte en in alle volgende levensfasen. Klachten die wij in de praktijk veel zien zijn bijvoorbeeld:

  • Zuigelingenproblematiek, bijvoorbeeld baby’s met een voorkeurshouding of met neurologische problemen
  • Fijn- en grofmotorische problemen
  • Problemen met schrijven, zoals niet snel genoeg of te slordig schrijven
  • Ontwikkelingsstoornissen, zoals DCD
  • Orthopedische problemen zoals knieklachten, enkelklachten door sport of groei
  • Neurologische problemen
  • Systeemaandoeningen
  • Chronische pijn- of vermoeidheidsklachten waardoor het kind bijvoorbeeld niet meer naar school kan fietsen
  • Bij oudere kinderen ook sportrevalidatie

  Hoe werkt de kinderfysiotherapeut?

  Onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeut zorgt ervoor dat alle behandelingen worden gegeven op een manier die leuk en gevarieerd genoeg is om de aandacht van de kinderen vast te houden. Veel oefeningen die worden gegeven om specifieke klachten te bestrijden, worden in de vorm van een spelletje gegeven, zodat het ook voor het kind leuk is om de oefeningen te doen. Bij kinderen tot twee jaar komen we bij u thuis om de therapie te geven.

  Omdat de kindertijd gepaard gaat met veel lichamelijke veranderingen is het vaak nodig dat wij samenwerken met andere specialisten. Zo zorgen we ervoor dat uw kind precies de juiste zorg krijgt die aansluit bij de specifieke problemen die spelen in de ontwikkeling van uw kind.

  Wilt u eens samen met uw kind kennis komen maken op onze praktijk? Neem vandaag nog contact op met First Fysio in Leeuwarden voor een afspraak.

  Andere Veel Gelezen Artikelen