Sportfysiotherapie in Leeuwarden

De voorbereiding op een sportevenement, zoals het lopen van een marathon, is meer dan trainen en het opbouwen van een conditie. Want wat is de juiste looptechniek zodat u lekkerder loopt met minder kans op blessures? Misschien kampt u al een tijdje met een sportblessure en wilt u weer pijnvrij bewegen. Voor sportfysiotherapie in Leeuwarden maakt u een afspraak bij First Fysio. 


Fysiotherapie First Fysio heeft ook therapeuten voor:

Maak een afspraak bij First Fysio

Wat wij kunnen doen

Verantwoord revalideren en trainen, daar draait het om bij First Fysio. We richten ons op trainingsopbouw, voeding, preventie en de behandeling van sportblessures. Uw sportfysiotherapeut in Leeuwarden helpt wanneer u een blessure heeft of overtraind bent. We begrijpen wat er tijdens het sporten met het lichaam gebeurt en snappen hoe een blessure ontstaat.

Sportfysiotherapie behandeling

Met een gerichte behandeling en advies zorgt First Fysio ervoor dat u binnen afzienbare tijd uw training op het oude niveau hervat. Sportfysiotherapie draait niet alleen om herstel van blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Daarnaast is blessurepreventie ook erg belangrijk. Tijdens het onderzoek wordt bepaald of u extra oefeningen of training nodig heeft om het ontstaan van een blessure te voorkomen. Ons advies is daarom gekoppeld aan een persoonlijk behandelplan of revalidatieschema.

Voeding

Bij het beoefenen van een sport speelt goede voeding een minstens zo belangrijke rol. Zowel rond de trainingen als bij de wedstrijden zijn gerichte adviezen met betrekking tot een uitgebalanceerde inname van de juiste voeding van enorm belang. Niet alleen voor de prestatie maar ook voor de blessurepreventie.

Een vraag hierover?

Sportmedische vragen

Onze fysio’s beantwoorden graag al uw sportmedische vragen. Bijvoorbeeld als u een tijd niet heeft gesport en het weer wilt oppakken, maar niet weet of uw lichaam het aankan. Onze therapeut Jan Terpstra is zelf actief in het voetbal, het wielrennen en de loopsport. Hij geeft je een verantwoord advies over trainingsopbouw, wedstrijdprestaties, voeding en blessurepreventie.

Neem contact op met onze sportfysiotherapeuten