Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapiepraktijk dichtbij Leeuwarden

Wanneer je kampt met pijnlijke lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijkse leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Leeuwarden

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Wilaard, Snakkerbuorren, Goutum, Lekkum, Teerns, Hempens, Zuiderburen, De Hem, ’t Haantje, Vensterburen.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Persoonlijke Aanpak bij First Fysio in Leeuwarden

First Fysio in Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio in Leeuwarden biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysio Leeuwarden

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysiotherapie in Leeuwarden

Bij First Fysio in Leeuwarden zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in Leeuwarden

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio in Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling in Leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Fysiotherapie voor kinderen in Leeuwarden

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt speelse en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in Leeuwarden

Sporttherapie richt zich op het deskundig adresseren en voorkomen van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen oefenen aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Fysiotherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het normaal leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de verbeterde levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een praktische en individuele benadering voor het verhelpen van verschillende aandoeningen en fysieke ongemakken. First Fysio Leeuwarden biedt een grote variëteit aan expertises, van uitgebreide fysiotherapie tot fysiotherapie voor atleten, en heeft een bekwaam en toegewijd team van behandelaars. Deze toegewijde professionals leveren een behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, kinderfysiotherapie of blessureherstel, First Fysio Leeuwarden is het beste adres voor betrouwbare fysiotherapeutische zorg. Neem vandaag nog contact op met First Fysio Leeuwarden en verbeter jouw welzijn en levenskwaliteit.

Het Belang van Een Deskundige Fysiotherapeut bij Meerdere Aandoeningen

Fysiotherapie vervult een fundamentele rol bij de behandeling van meerdere aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan grote voordelen bieden. Met een aanpak en een behandeling kan onze praktijk helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versnellen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapiepraktijk Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale problemen en Lichamelijke therapie

Een flink deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, pijn in de nek, gewrichtsklachten en spierschade.

Leeuwarden Fysiotherapie is ervaren in de behandeling van deze klachten en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een grondige diagnose en een op maat gemaakt behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van Leeuwarden Fysiotherapie de patiënten helpen bij het minimaliseren van pijn en het verbeteren van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische en zenuw stoornissen en Fysiotherapeutische zorg om zenuwklachten te verminderen

Neurologische problemen, zoals hersenbloedingen, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteit van een mens. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het versterken van de kwaliteit van leven van personen met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, beweging en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het versterken van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Gezond en Beweeglijk Leven

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bepaalde uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheidstoestand en dynamische manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten vereisen en bieden ze speciale geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde fysiotherapiepraktijk met toegewijde therapeuten en een divers aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specialistische varianten zoals sportgerelateerde fysiotherapie en ouderenfysiotherapie. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen van het KNGF.

Toegankbaarheid en vertrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden onderkent het belang van bereikbaarheid en vertrouwbaarheid voor klanten die fysiozorg nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Waard, is Allereerste Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een omvangrijke groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van bekwame en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat klanten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een belangrijke en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan specialismes en behandelingen op maat. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische problemen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen bijdragen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van een fit en levendig leven.

Met behulp van meerdere behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige adequate zorg en behandeling geven. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden te vertrouwen en aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.