Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut in Leeuwarden

Wanneer je kampt met vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijkse leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Leeuwarden

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Wilaard, Snakkerbuorren, Goutum, Lekkum, Teerns, Hempens, Zuiderburen, De Hem, ’t Haantje, Vensterburen.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Persoonlijke Aanpak bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio Leeuwarden biedt de therapeutische benadering.

lichaamstherapie Leeuwarden

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysiotherapie in Leeuwarden

Bij First Fysio Leeuwarden zijn er vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in Leeuwarden

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling in Leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De deskundige manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Fysiotherapie voor kinderen in Leeuwarden

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het deskundige team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt speelse en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in Leeuwarden

Sportgeneeskunde richt zich op het gedetailleerd behandelen en tegengaan van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen oefenen aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysiotherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het normaal leven van mensen. Het kan effectief helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, behandelplannen en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de verbeterde levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een praktische en persoonlijke benadering voor het verhelpen van verschillende aandoeningen en fysieke ongemakken. Eerste Fysio in Leeuwarden biedt een breed scala aan specialiteiten, van uitgebreide traditionele fysiotherapie tot fysiotherapie voor atleten, en heeft een bekwaam en toegewijd team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals leveren een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, kinderfysiotherapie of revalidatie van blessures, Eerste Fysio in Leeuwarden is het beste adres voor betrouwbare fysiotherapeutische zorg. Neem vandaag nog contact op met Eerste Fysio in Leeuwarden en verhoog jouw welzijn en levenskwaliteit.

Het Nut van Een Deskundige Fysiotherapeut bij Meerdere Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie speelt een fundamentele rol bij de behandeling van meerdere aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan aanzienlijke voordelen bieden. Met een aanpak en een behandeling kan onze praktijk helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versnellen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale problemen en Lichamelijke therapie

Een flink deel van de patiënten die lichamelijke therapie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals pijn in de rug, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures.

Leeuwarden Fysiotherapie is ervaren in de behandeling van deze klachten en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een uitgebreide diagnose en een persoonlijk behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van Leeuwarden Fysiotherapie de patiënten helpen bij het minimaliseren van pijn en het verbeteren van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Aandoeningen en Fysiotherapeutische zorg om zenuwklachten te verminderen

Neurologische problemen, zoals hersenbloedingen, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteit van een mens. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het versterken van de kwaliteit van leven van personen met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, beweging en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het versterken van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor elke en Beweeglijk Leven

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bepaalde uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van elke gezondheidstoestand en actieve manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde praktijk voor fysiotherapie met toegewijde deskundigen en een uitgebreid assortiment aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor specifieke specialisaties zoals sportgerelateerde fysiotherapie en ouderenfysiotherapie. Met meer dan meer dan twee decennia aan ervaring en een team van bekwame fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen van het KNGF.

Toegankelijkheid en vertrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden realiseert zich het belang van bereikbaarheid en vertrouwbaarheid voor klanten die fysiozorg nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Lingewaard, is Allereerste Fysio Leeuwarden vlot toegankelijk voor een omvangrijke groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van geoefende en solide fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat klanten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een belangrijke en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan specialismes en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische problemen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen bijdragen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van een fit en levendig leven.

Met behulp van diverse behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige adequate zorg en behandeling geven. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden betrouwbaar en lid van de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.