Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysio nabij Teerns

Als je last hebt van aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit uitgebreide artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijkse leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Teerns

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Teerns, nabij Hempens, Zuiderburen, Goutum, De Hem, Wilaard, Warstiens, Leeuwarden, Swichum, Warga, Wirdum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Maatwerk Aanpak bij First Fysio in Leeuwarden

First Fysio in Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio in Leeuwarden biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysiotherapie Teerns

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysiotherapie in Teerns

Bij First Fysio in Leeuwarden zijn er diverse vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in Teerns

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio in Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie in Teerns

Manuele therapie is gericht op behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past aangepaste technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Pediatrische fysiotherapie in Teerns

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in Teerns

Sportfysiotherapie richt zich op het gedetailleerd adresseren en stoppen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen oefenen aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysio in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlagen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, advies over behandeling en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een praktische en benadering voor het verhelpen van verschillende aandoeningen en lichamelijke klachten. First Fysio Leeuwarden biedt een breed scala aan specialismes, van uitgebreide traditionele fysiotherapie tot sportfysiotherapie, en heeft een ervaren en gemotiveerd team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals zorgen voor een op maat gemaakte behandeling. Of het nu gaat om bewegingsapparaat klachten, pediatrische fysiotherapie of blessureherstel, First Fysio Leeuwarden is het juiste adres voor betrouwbare fysiotherapie. Contacteer ons vandaag nog met First Fysio Leeuwarden en verhoog jouw gezondheid en levensstandaard.

Het Belang van Fysiotherapie bij Verschillende Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie betekent een rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan grote voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een behandeling kan helpen bij het verlichten van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het versnellen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysio Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysiotherapie

Een flink deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals pijn in de rug, pijn in de cervicale regio, gewrichtsklachten en spierblessures.

Leeuwarden Fysio is deskundig in de behandeling van deze aandoeningen en biedt een verscheidenheid aan behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en bewegingstherapie. Door middel van een grondige diagnose en een uniek behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het minimaliseren van pijn en het bevorderen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Zenuwgerelateerde stoornissen en Fysiotherapeutische behandeling bij neurologische aandoeningen

Neurologische ziektes, zoals beroertes, multiple sclerose en Parkinson, kunnen een significante invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteiten van een persoon. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met neurologische ziektes.

Bij Fysiotherapiepraktijk Leeuwarden bieden de kinesisten specialistische behandelingen voor neurologische ziektes, waaronder oefentherapie, beweging en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de kinesisten de patiënten helpen bij het terugkrijgen van de beheersing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor en Actief

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van gezondheidstoestand en beweeglijke manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten nodig hebben en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiepraktijk met gedreven behandelaars en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor specifieke takken zoals sportfysiotherapeutische zorg en geriatrische fysiotherapie. Met meer dan 21 jaar lange ervaring en een team van bekwame fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de professionele vereniging van fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en geloofwaardigheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden onderkent het belang van toegankbaarheid en geloofwaardigheid voor patiënten die fysiotherapie nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Waard, is Eerste Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een grote groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat patiënten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een waardevolle en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een gerespecteerde fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan specialisaties en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen bijdragen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het promoten van een gebalanceerd fit en levendig leven.

Met behulp van diverse behandelingstechnieken, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfstandige behandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de adequate zorg en behandeling bieden. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden te vertrouwen en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.