Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysio in Zuiderburen

Indien je geplaagd wordt door aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dagelijks leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Zuiderburen

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Zuiderburen, nabij Hempens, Teerns, De Hem, Warstiens, Goutum, Warga, Swichum, Wilaard, Naarderburen, Wirdum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Specifieke Aanpak bij

begrijpt het belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysiotherapie Zuiderburen

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Diverse Vormen van Fysio in Zuiderburen

Bij zijn er vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Zuiderburen

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan aangepast op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij Zuiderburen

Manuele behandeling is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Fysiotherapie voor kinderen nabij Zuiderburen

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt speelse en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Zuiderburen

Sportfysiotherapie richt zich op het gedetailleerd genezen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen werken aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Fysio in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het actief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, behandelplannen en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de verbeterde levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een praktische en persoonlijke benadering voor het verhelpen van aandoeningen en fysieke ongemakken. Eerste Fysio in Leeuwarden biedt een grote variëteit aan specialismes, van uitgebreide basis fysiotherapie tot gespecialiseerde fysiotherapie voor atleten, en heeft een ervaren en toegewijd team van fysiotherapeuten. Deze professionals een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, deskundige kinderfysiotherapie of blessureherstel, Eerste Fysio in Leeuwarden is het adres voor degelijke fysiotherapeutische zorg. met Eerste Fysio in Leeuwarden en verhoog jouw welzijn en levenskwaliteit.

Het Belang van Een Goede Fysiotherapeut bij Verschillende Aandoeningen

Efficiënte Fysiotherapie heeft een belangrijke rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan voordelen bieden. Met een individuele aanpak en een gepersonaliseerde behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het verlichten van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysio Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Lichamelijke therapie

Een flink deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals rugpijn, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en spierblessures.

First Fysio Leeuwarden is vaardig in de behandeling van deze aandoeningen en biedt verschillende behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en bewegingstherapie. Door middel van een uitgebreide diagnose en een individueel behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van First Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het herstellen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Aandoeningen en Fysiotherapie voor personen met zenuwklachten

Neurologische problemen, zoals CVA’s, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteiten van een individu. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specifieke behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het terugwinnen van de beheersing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Optimaal en Beweeglijk

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheidstoestand en actieve levensstijl bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten nodig hebben en bieden ze speciale geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een actieve levensstijl handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde fysiotherapiepraktijk met gedreven therapeuten en een divers aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specifieke takken zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en betrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden snapt het belang van bereikbaarheid en betrouwbaarheid voor klanten die fysiozorg nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Lingewaard, is Allereerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een ruime groep personen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat klanten de beste zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een uitzonderlijk essentiële en effectieve behandeling voor diverse aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan uitstekende specialismes en behandelingen op maat. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder betrokken en ervaren fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het stimuleren van een fit en energiek leven.

Met behulp van diverse behandelmethoden, zoals lichamelijk onderzoek, manuele therapie, bewegingstherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de juiste zorg en behandeling bieden. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.