Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Lichaamstherapie nabij Snakkerbuorren

Als je last hebt van vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. First Fysio Leeuwarden, met ruime ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit verhelderende artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dagelijks leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Snakkerbuorren

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Snakkerbuorren, nabij Lekkum, Leeuwarden, ’t Haantje, Vensterburen, Jelsum, Wilaard, Miedum, Cornjum, Wijns, Britsum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Individuele Aanpak bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden begrijpt het belangrijke belang van een persoonlijke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en ervaren specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de persoonlijke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio Leeuwarden biedt de passende therapeutische benadering.

fysiotherapie praktijk Snakkerbuorren

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Diverse Vormen van Fysiotherapie in Snakkerbuorren

Bij First Fysio Leeuwarden zijn er meerdere vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Snakkerbuorren

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij Snakkerbuorren

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past aangepaste technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Fysiotherapie voor kinderen nabij Snakkerbuorren

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Snakkerbuorren

Sportgeneeskunde richt zich op het genezen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen oefenen aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Lichaamstherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijkse leven van mensen. Het kan effectief helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en adequate behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de hoogste levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een efficiënte en persoonlijke benadering voor het verhelpen van aandoeningen en lichamelijke problemen. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een grote variëteit aan specialismes, van uitgebreide basis fysiotherapie tot sportfysiotherapie, en heeft een deskundig en toegewijd team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals bieden een op maat gemaakte behandeling. Of het nu gaat om bewegingsapparaat klachten, deskundige fysiotherapie voor kinderen of uitgebreide revalidatie van blessures, Leeuwarden Eerste Fysio is het adres voor degelijke fysiotherapeutische zorg. Bereik ons vandaag met Leeuwarden Eerste Fysio en verbeter jouw welzijn en kwaliteit van leven.

Het Belang van Fysiotherapie bij Verschillende Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie betekent een rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan enorme voordelen bieden. Met een op maat gemaakte aanpak en een op maat gemaakte behandeling kan helpen bij het het tegengaan van pijn, het bevorderen van mobiliteit en het versnellen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Lichaamstherapie Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysieke rehabilitatie

Een flink deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en spierblessures.

Fysio Leeuwarden is gespecialiseerd in de behandeling van deze problemen en biedt een verscheidenheid aan behandelmethoden, waaronder fysiek onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een uitvoerige diagnose en een op maat behandelplan kunnen de revalidatie specialisten van Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Problemen en Revalidatiebehandeling bij personen met zenuwklachten

Neurologische problemen, zoals beroertes, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een grote invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteiten van een persoon. Fysiotherapie speelt een wezenlijke rol bij het versterken van de levenskwaliteit van mensen met neurologische problemen.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het terugkrijgen van de beheersing over hun bewegingen en het versterken van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Optimaal en Beweeglijk

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met eigen uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een welzijn en dynamische manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten vereisen en bieden ze speciale geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiepraktijk met gemotiveerde behandelaars en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor specifieke vormen zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van ervaren fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de professionele vereniging van fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen en voorschriften van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankelijkheid en vertrouwbaarheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden onderkent het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor cliënten die fysiozorg nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Linge, is Eerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een ruime groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en betrouwbare fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat cliënten de optimale zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een uitzonderlijk essentiële en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan uitstekende specialismes en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische problemen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder betrokken en deskundige fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het promoten van een fit en energiek leven.

Met inzet van diverse behandelmethoden, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfstandige behandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de adequate zorg en behandeling bieden. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en lid van de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.