Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysio in ’t Haantje

Wanneer je kampt met aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. First Fysio Leeuwarden, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze gerenommeerde praktijk.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dag tot dag leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie ’t Haantje

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in ’t Haantje, nabij Vensterburen, Jelsum, Cornjum, Britsum, Snakkerbuorren, Lekkum, Stiens, Miedum, Leeuwarden, Wijns.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Persoonlijke Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

Leeuwarden’s First Fysio begrijpt het essentiële belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van gedreven fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de passende therapeutische benadering.

fysiotherapeut ’t Haantje

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysio in ’t Haantje

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er meerdere vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in ’t Haantje

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan aangepast op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie in ’t Haantje

Manuele therapie is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past aangepaste technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Pediatrische fysiotherapie in ’t Haantje

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in ’t Haantje

Sporttherapie richt zich op het deskundig genezen en stoppen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder toezicht kunnen trainen aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysio in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het dagelijkse leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, advies over behandeling en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij Leeuwarden First Fysio de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een en individuele benadering voor het aanpakken van aandoeningen en fysieke ongemakken. First Fysio Leeuwarden biedt een grote variëteit aan specialismes, van algemene basis fysiotherapie tot gespecialiseerde fysiotherapie voor sporters, en heeft een bekwaam en team van therapeuten. Deze toegewijde professionals leveren een op maat gemaakte behandeling. Of het nu gaat om spier- en skeletaandoeningen, gespecialiseerde pediatrische fysiotherapie of revalidatie van blessures, First Fysio Leeuwarden is het adres voor fysiotherapie. Bereik ons vandaag met First Fysio Leeuwarden en bevorder jouw welzijn en levenskwaliteit.

De Relevantie van Fysiotherapie bij Verschillende Aandoeningen

Professionele Fysiotherapie heeft een fundamentele rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan aanzienlijke voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een behandeling kan onze kliniek helpen bij het het tegengaan van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysio Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Aandoeningen van het bewegingsapparaat en Fysiotherapie

Een belangrijk deel van de patiënten die fysiotherapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals achterpijn, pijn in de cervicale regio, gewrichtsklachten en spierblessures.

Fysio Leeuwarden is deskundig in de behandeling van deze problemen en biedt diverse behandelmethoden, waaronder fysiek onderzoek, manuele therapie en oefentherapie. Door middel van een uitvoerige diagnose en een persoonlijk behandelplan kunnen de therapeuten van Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het diminueren van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Klachten van het zenuwweefsel en Fysiotherapeutische behandeling om zenuwklachten te verminderen

Neurologische stoornissen, zoals beroertes, MS en de ziekte van Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de beweeglijkheid en capaciteit van een individu. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten met neurologische stoornissen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische stoornissen, waaronder oefentherapie, beweging en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor Optimaal en Actief

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van welzijn en dynamische leefwijze bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische leefwijze handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een goed gewaardeerde fysiotherapiepraktijk met bevlogen deskundigen en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals sportfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van ervaren fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten en werken volgens de voorschriften van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en vertrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden snapt het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor cliënten die fysiozorg nodig hebben. Met diverse locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Lingewaard, is First Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een grote groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat cliënten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een essentiële en effectieve behandeling voor diverse aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan uitstekende specialisaties en behandelingen op maat. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische problemen, geriatrische problemen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder betrokken en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het stimuleren van een gebalanceerd gezond en actief leven.

Met inzet van meerdere behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de adequate zorg en behandeling bieden. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden betrouwbaar en lid van de vereniging van fysiotherapeuten.