Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Lichaamstherapie in Lekkum

Indien je geplaagd wordt door vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie helpen. First Fysio Leeuwarden, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze gerenommeerde praktijk.

Waarom Fysiotherapie Belangrijk is

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dagelijkse leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Lekkum

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Lekkum, nabij Snakkerbuorren, Miedum, ’t Haantje, Vensterburen, Jelsum, Leeuwarden, Wilaard, Wijns, Cornjum, Britsum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Individuele Aanpak bij First Fysio in Leeuwarden

First Fysio in Leeuwarden begrijpt het belang van een specifieke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de persoonlijke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio in Leeuwarden biedt de juiste therapeutische benadering.

fysio Lekkum

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Vormen van Fysiotherapie in Lekkum

Bij First Fysio in Leeuwarden zijn er diverse vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Lekkum

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De deskundige fysiotherapeuten bij First Fysio in Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij Lekkum

Manuele behandeling is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Kinderfysiotherapie nabij Lekkum

Kinderfysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt leuke en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Lekkum

Sporttherapie richt zich op het deskundig genezen en tegengaan van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen trainen aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Lichaamstherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan effectief helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, advies over behandeling en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij Leeuwarden First Fysio de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een en op de persoon gerichte benadering voor het aanpakken van diverse aandoeningen en lichamelijke klachten. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een brede waaier aan specialiteiten, van uitgebreide traditionele fysiotherapie tot professionele sportfysiotherapie, en heeft een bekwaam en team van behandelaars. Deze professionals leveren een behandeling. Of het nu gaat om bewegingsapparaat klachten, pediatrische fysiotherapie of uitgebreide herstel van verwondingen, Leeuwarden Eerste Fysio is het adres voor betrouwbare fysiotherapie. Bereik ons vandaag met Leeuwarden Eerste Fysio en verhoog jouw gezondheid en levensstandaard.

Het Belang van Een Professionele Fysiotherapeut bij Verschillende Aandoeningen

Efficiënte Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan enorme voordelen bieden. Met een aanpak en een op maat gesneden behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het het tegengaan van pijn, het bevorderen van mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Lichaamstherapie Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysieke rehabilitatie

Een aanzienlijk deel van de patiënten die revalidatietherapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals pijn in de rug, pijn in de nek, gewrichtsklachten en blessures aan de spieren.

First Fysio Leeuwarden is bekwaam in de behandeling van deze aandoeningen en biedt diverse behandelmethoden, waaronder fysiek onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een uitvoerige diagnose en een op maat gemaakt behandelplan kunnen de therapeuten van First Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het verbeteren van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Problemen en Revalidatiebehandeling bij neurologische aandoeningen

Neurologische stoornissen, zoals hersenbloedingen, MS en de ziekte van Parkinson, kunnen een significante invloed hebben op de verplaatsing en capaciteit van een mens. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de kwaliteit van leven van mensen met neurologische stoornissen.

Bij Fysiotherapiepraktijk Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specifieke behandelingen voor neurologische stoornissen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de beheersing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor en Actief

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bijzondere uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van gezondheidstoestand en beweeglijke manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Primaire Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Primaire Fysio Leeuwarden is een degelijke fysiotherapiecentrum met gedreven fysiotherapeuten en een divers aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor specifieke vormen zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van ervaren fysiotherapeuten, biedt Primaire Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen en voorschriften van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en vertrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden realiseert zich het belang van toegang en vertrouwbaarheid voor klanten die fysiotherapie nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Linge, is First Fysio Leeuwarden vlot toegankelijk voor een omvangrijke groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat klanten de beste zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een essentiële en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan specialismes en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder gedreven en deskundige fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het stimuleren van een gebalanceerd fit en energiek leven.

Met inzet van diverse behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige adequate zorg en behandeling leveren. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.