Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut in de omgeving van De Hem

Als je last hebt van vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Waarom Fysiotherapie Belangrijk is

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijkse leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie dichtbij De Hem

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, op korte afstand van Swichum, Goutum, Zuiderburen, Hempens, Wirdum, Teerns, Warga, Warstiens, Naarderburen, Tjaard.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Maatwerk Aanpak bij

Fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling op maat gemaakt om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, biedt de therapeutische benadering.

fysio in de omgeving van De Hem

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Diverse Vormen van Fysio in de omgeving van De Hem

Bij zijn er diverse vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in de omgeving van De Hem

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen in de omgeving van De Hem

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past aangepaste technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Kinderfysiotherapie in de omgeving van De Hem

Kinderfysiotherapie is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt creatieve en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in de omgeving van De Hem

Sporttherapie richt zich op het gedetailleerd adresseren en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen werken aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het normaal leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een praktische en individuele benadering voor het verhelpen van aandoeningen en fysieke ongemakken. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een brede waaier aan specialismes, van uitgebreide basis fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor sporters, en heeft een en team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals bieden een behandeling. Of het nu gaat om spier- en skeletaandoeningen, deskundige fysiotherapie voor kinderen of revalidatie van blessures, Leeuwarden Eerste Fysio is het ideale adres voor degelijke fysiotherapeutische zorg. met Leeuwarden Eerste Fysio en verbeter jouw gezondheidsstatus en levensstandaard.

De Relevantie van Een Professionele Fysiotherapeut bij Allerlei Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie betekent een rol bij de behandeling van meerdere aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan significante voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een op maat gemaakte behandeling kan helpen bij het het tegengaan van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysieke therapie

Een fors deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals pijn in de rug, pijn in de cervicale regio, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

Leeuwarden Fysio is bekwaam in de behandeling van deze klachten en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een grondig diagnose en een op maat behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Aandoeningen en Fysiotherapie om zenuwklachten te verminderen

Neurologische aandoeningen, zoals herseninfarcten, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de beweeglijkheid en functionaliteit van een persoon. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de levenskwaliteit van mensen met neurologische aandoeningen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische aandoeningen, waaronder oefentherapie, verplaatsing en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Optimaal en Actief Bestaan

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bijzondere uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheidstoestand en actieve leefwijze bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische leefwijze handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Primaire Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Primaire Fysio Leeuwarden is een degelijke fysiotherapiepraktijk met bevlogen therapeuten en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapie, maar ook voor specifieke vormen zoals fysiotherapie voor sporters en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan meer dan twee decennia aan ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt Primaire Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankelijkheid en betrouwbaarheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden realiseert zich het belang van toegankelijkheid en betrouwbaarheid voor klanten die fysio-behandeling nodig hebben. Met diverse locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Waard, is Eerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een grote groep personen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en vertrouwde fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat klanten de hoogwaardige zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een waardevolle en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan specialismes en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische problemen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder betrokken en bekwame fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van een gebalanceerd fit en energiek leven.

Met inzet van verschillende behandelingstechnieken, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de passende zorg en behandeling geven. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden te vertrouwen en lid van de vereniging van fysiotherapeuten.