Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut dichtbij De Hem

Wanneer je kampt met vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Waarom Fysiotherapie Belangrijk is

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie De Hem

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in De Hem, nabij Swichum, Goutum, Zuiderburen, Hempens, Wirdum, Teerns, Warga, Warstiens, Naarderburen, Tjaard.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Persoonlijke Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

Leeuwarden’s First Fysio begrijpt het essentiële belang van een specifieke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en ervaren specialisten wordt elke behandeling op maat gemaakt om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de therapeutische benadering.

fysiotherapeut De Hem

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Diverse Vormen van Fysio in De Hem

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij De Hem

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De deskundige fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij De Hem

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past aangepaste technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Kinderfysiotherapie nabij De Hem

Kinderfysiotherapie is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij De Hem

Sportgeneeskunde richt zich op het gedetailleerd behandelen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen werken aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het actief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, advies over behandeling en passende behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysiotherapie is een effectieve en individuele benadering voor het verhelpen van aandoeningen en fysieke ongemakken. First Fysio Leeuwarden biedt een brede waaier aan specialismes, van uitgebreide traditionele fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor sporters, en heeft een en enthousiast team van fysiotherapeuten. Deze professionals een behandeling. Of het nu gaat om spier- en skeletaandoeningen, deskundige fysiotherapie voor kinderen of revalidatie van blessures, First Fysio Leeuwarden is het ideale adres voor betrouwbare fysiotherapie. Contacteer ons vandaag nog met First Fysio Leeuwarden en verhoog jouw welzijn en levensstandaard.

De Relevantie van Een Deskundige Fysiotherapeut bij Allerlei Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie betekent een essentiële rol bij de behandeling van meerdere aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan significante voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een op maat gesneden behandeling kan onze praktijk helpen bij het het tegengaan van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysiotherapie

Een belangrijk deel van de patiënten die revalidatietherapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals pijn in de rug, pijn in de cervicale regio, gewrichtsklachten en spierschade.

Leeuwarden Fysiotherapie is ervaren in de behandeling van deze aandoeningen en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder lichamelijk onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een grondig diagnose en een persoonlijk behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van Leeuwarden Fysiotherapie de patiënten helpen bij het diminueren van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Klachten en Fysiotherapie voor personen met zenuwklachten

Neurologische problemen, zoals CVA’s, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, kunnen een grote invloed hebben op de beweeglijkheid en capaciteit van een persoon. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de levenskwaliteit van mensen met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, verplaatsing en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het terugkrijgen van de sturing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor Optimaal en Actief Bestaan

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bijzondere uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van gezondheidstoestand en actieve manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een actieve manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Primaire Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Primaire Fysio Leeuwarden is een degelijke fysiotherapiecentrum met bevlogen therapeuten en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische therapie, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals fysiotherapie voor sporters en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan meer dan twee decennia aan ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Primaire Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de voorschriften van het fysiotherapiegenootschap van Nederland.

Toegankelijkheid en vertrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden realiseert zich het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor klanten die fysio-behandeling nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Linge, is Allereerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een grote groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en solide fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat klanten de beste zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een belangrijke en doeltreffende behandeling voor verschillende aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan uitstekende specialismes en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische problemen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder betrokken en bekwame fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het stimuleren van een fit en energiek leven.

Met behulp van verschillende behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, manuele therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de juiste zorg en behandeling geven. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden te vertrouwen en lid van de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.