Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut dichtbij Goutum

Wanneer je kampt met pijnlijke lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. First Fysio Leeuwarden, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit uitgebreide artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie dichtbij Goutum

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij De Hem, Teerns, Hempens, Zuiderburen, Leeuwarden, Swichum, Wilaard, Wirdum, Warga, Warstiens.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Individuele Aanpak bij First Fysio in Leeuwarden

Fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden begrijpt het belang van een persoonlijke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio in Leeuwarden biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysio dichtbij Goutum

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Vormen van Fysio dichtbij Goutum

Bij First Fysio in Leeuwarden zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie dichtbij Goutum

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio in Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling dichtbij Goutum

Manuele behandeling is gericht op behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De deskundige manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Kinderfysiotherapie dichtbij Goutum

Kinderfysiotherapie is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het deskundige team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt speelse en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie dichtbij Goutum

Sportgeneeskunde richt zich op het behandelen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Leeuwarden First Fysio beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder toezicht kunnen oefenen aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan met succes helpen bij het verminderen van pijn, het verhogen van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de hoogste levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een effectieve en individuele benadering voor het van verschillende aandoeningen en lichamelijke problemen. Eerste Fysio in Leeuwarden biedt een brede waaier aan specialismes, van uitgebreide fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor sporters, en heeft een en enthousiast team van therapeuten. Deze ervaren professionals een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, pediatrische fysiotherapie of uitgebreide herstel van verwondingen, Eerste Fysio in Leeuwarden is het adres voor vertrouwde therapeutische zorg. Contacteer ons vandaag nog met Eerste Fysio in Leeuwarden en bevorder jouw welzijn en kwaliteit van leven.

Het Belang van Een Professionele Fysiotherapeut bij Diverse Aandoeningen

Professionele Fysiotherapie heeft een cruciale rol bij de behandeling van allerlei aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan aanzienlijke voordelen bieden. Met een aanpak en een gepersonaliseerde behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het verminderen van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale problemen en Fysiotherapie

Een fors deel van de patiënten die revalidatietherapie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals pijn in de rug, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

Leeuwarden Fysio is bekwaam in de behandeling van deze problemen en biedt diverse behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een diepgaande diagnose en een op maat gemaakt behandelplan kunnen de revalidatie specialisten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Problemen en Fysiotherapeutische behandeling bij patiënten met neurologische problemen

Neurologische afwijkingen, zoals herseninfarcten, multiple sclerose en Parkinson, kunnen een grote invloed hebben op de beweeglijkheid en functionaliteiten van een mens. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten met neurologische afwijkingen.

Bij Fysiotherapiepraktijk Leeuwarden bieden de kinesisten specialistische behandelingen voor neurologische afwijkingen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de kinesisten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Gezond en Dynamisch Leven

Als mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bepaalde uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheid en actieve levensstijl bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke levensstijl handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een goed gewaardeerde fysiotherapiepraktijk met toegewijde fysiotherapeuten en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische therapie, maar ook voor specifieke vormen zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie voor ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen en voorschriften van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en vertrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van toegang en vertrouwbaarheid voor klanten die fysio-behandeling nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Linge, is Allereerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een grote groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van bekwame en vertrouwde fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat klanten de optimale zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een waardevolle en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan specialisaties en behandelingen op maat. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische problemen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de betrokken en deskundige fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het bevorderen van een gebalanceerd gezond en actief leven.

Met behulp van meerdere behandelingstechnieken, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de juiste zorg en behandeling geven. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en lid van de vereniging van fysiotherapeuten.