Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut nabij Wilaard

Wanneer je kampt met aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie helpen. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze gerenommeerde praktijk.

Waarom Fysiotherapie Belangrijk is

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Wilaard

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Wilaard, nabij Leeuwarden, Teerns, Hempens, Snakkerbuorren, Goutum, Zuiderburen, Lekkum, De Hem, Miedum, Kleinegeest.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Maatwerk Aanpak bij

begrijpt het essentiële belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van gemotiveerde fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, biedt de passende therapeutische benadering.

fysiotherapie Wilaard

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Vormen van Fysiotherapie in Wilaard

Bij zijn er diverse vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Wilaard

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij Wilaard

Manuele therapie is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Pediatrische fysiotherapie nabij Wilaard

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Wilaard

Sportfysiotherapie richt zich op het behandelen en stoppen van sportgerelateerde blessures. Leeuwarden First Fysio beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen trainen aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, behandelplannen en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysiotherapie is een efficiënte en op de persoon gerichte benadering voor het verhelpen van aandoeningen en fysieke ongemakken. First Fysio Leeuwarden biedt een breed scala aan specialismes, van algemene basis fysiotherapie tot professionele sportfysiotherapie, en heeft een ervaren en toegewijd team van therapeuten. Deze toegewijde professionals leveren een persoonlijke behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, gespecialiseerde fysiotherapie voor kinderen of uitgebreide herstel van verwondingen, First Fysio Leeuwarden is het ideale adres voor betrouwbare fysiotherapie. Neem vandaag nog contact op met First Fysio Leeuwarden en verbeter jouw welzijn en levenskwaliteit.

Het Nut van Een Deskundige Fysiotherapeut bij Meerdere Aandoeningen

Fysiotherapie betekent een essentiële rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan voordelen bieden. Met een aanpak en een behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale Aandoeningen en Fysieke rehabilitatie

Een fors deel van de patiënten die lichamelijke therapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals rugpijn, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

First Fysio Leeuwarden is vaardig in de behandeling van deze problemen en biedt allerlei behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, handmatige therapie en oefentherapie. Door middel van een uitgebreide diagnose en een individueel behandelplan kunnen de fysiotherapeuten van First Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het bevorderen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Problemen van het zenuwweefsel en Fysiotherapie voor personen met zenuwklachten

Neurologische aandoeningen, zoals herseninfarcten, multiple sclerosis en Parkinson, kunnen een significante invloed hebben op de beweeglijkheid en capaciteit van een cliënt. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het optimaliseren van de kwaliteit van leven van cliënten met neurologische aandoeningen.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische aandoeningen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele bekwaamheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor een en Dynamisch Bestaan

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een welzijn en actieve leefwijze bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten vereisen en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een actieve leefwijze handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een betrouwbare praktijk voor fysiotherapie met gemotiveerde behandelaars en een uitgebreid assortiment aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische therapie, maar ook voor specifieke vormen zoals fysiotherapie voor sporters en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan 21 jaar lange ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen van het KNGF.

Toegankelijkheid en vertrouwbaarheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden snapt het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor klanten die fysiotherapie nodig hebben. Met diverse locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Lingewaard, is Eerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een ruime groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en vertrouwde fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat klanten de hoogwaardige zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een uitzonderlijk belangrijke en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan uitstekende specialisaties en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen bijdragen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het promoten van een gebalanceerd gezond en actief leven.

Met inzet van verschillende behandelingstechnieken, zoals lichamelijk onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige passende zorg en behandeling bieden. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden te vertrouwen en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.