Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapie in de omgeving van Wilaard

Wanneer je kampt met pijnlijke lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie helpen. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit verhelderende artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dagelijks leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie in de buurt van Wilaard

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, op korte afstand van Leeuwarden, Teerns, Hempens, Snakkerbuorren, Goutum, Zuiderburen, Lekkum, De Hem, Miedum, Kleinegeest.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Maatwerk Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

First Fysio Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een persoonlijke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en ervaren specialisten wordt elke behandeling om aan de behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de juiste therapeutische benadering.

fysiotherapie in de omgeving van Wilaard

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysio in de omgeving van Wilaard

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er diverse vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in de omgeving van Wilaard

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie in de omgeving van Wilaard

Manuele behandeling is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De deskundige manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de verbeterde mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Pediatrische fysiotherapie in de omgeving van Wilaard

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het deskundige team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt leuke en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in de omgeving van Wilaard

Sportgeneeskunde richt zich op het behandelen en stoppen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen trainen aan hun herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysiotherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het dagelijks leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, advies over behandeling en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een effectieve en persoonlijke benadering voor het verhelpen van aandoeningen en lichamelijke klachten. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een breed scala aan specialismes, van uitgebreide basis fysiotherapie tot professionele sportfysiotherapie, en heeft een ervaren en team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals leveren een behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, deskundige fysiotherapie voor kinderen of uitgebreide herstel van verwondingen, Leeuwarden Eerste Fysio is het ideale adres voor betrouwbare fysiotherapie. Contacteer ons vandaag nog met Leeuwarden Eerste Fysio en jouw gezondheid en levensstandaard.

Het Belang van Een Professionele Fysiotherapeut bij Meerdere Aandoeningen

Fysiotherapie betekent een essentiële rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan voordelen bieden. Met een gepersonaliseerde aanpak en een gepersonaliseerde behandeling kan helpen bij het verlichten van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het versnellen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapie Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale problemen en Lichamelijke therapie

Een fors van de patiënten die revalidatietherapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsklachten en spierblessures.

First Fysio Leeuwarden is bekwaam in de behandeling van deze problemen en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en oefentherapie. Door middel van een grondig diagnose en een individueel behandelplan kunnen de revalidatie specialisten van First Fysio Leeuwarden de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het herstellen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische en zenuw aandoeningen en Fysiotherapeutische zorg om problemen met het zenuwstelsel aan te pakken

Neurologische aandoeningen, zoals CVA’s, MS en Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteiten van een cliënt. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het verfijnen van de kwaliteit van leven van cliënten met neurologische aandoeningen.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische aandoeningen, waaronder oefentherapie, mobilisatie en coördinatietraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het verfijnen van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor elke en Dynamisch Bestaan

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bijzondere uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie tracht het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van elke welzijn en dynamische levensstijl bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten nodig hebben en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een actieve levensstijl handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een degelijke fysiotherapiecentrum met gemotiveerde deskundigen en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapie, maar ook voor specifieke takken zoals fysiotherapie voor sporters en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan ruim 21 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de vakvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen van het fysiotherapiegenootschap van Nederland.

Toegankelijkheid en vertrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden onderkent het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor klanten die fysiotherapie nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Linge, is First Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een ruime groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van deskundige en vertrouwde fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat klanten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een uitzonderlijk belangrijke en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan uitstekende specialismes en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische problemen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, de gedreven en bekwame fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen bijdragen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het bevorderen van een gebalanceerd gezond en actief leven.

Met inzet van verschillende behandelmethoden, zoals lichamelijk onderzoek, manuele therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige adequate zorg en behandeling bieden. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.