Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysio in de omgeving van Hempens

Indien je geplaagd wordt door aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze gerenommeerde praktijk.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dag tot dag leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie dichtbij Hempens

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Teerns, Zuiderburen, De Hem, Goutum, Warstiens, Wilaard, Swichum, Warga, Leeuwarden, Wirdum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

Leeuwarden’s First Fysio begrijpt het cruciale belang van een aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling specifiek ontworpen om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de juiste therapeutische benadering.

fysiotherapeut in de omgeving van Hempens

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Meerdere Vormen van Fysiotherapie in de omgeving van Hempens

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in de omgeving van Hempens

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De deskundige fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie in de omgeving van Hempens

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De deskundige manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Fysiotherapie voor kinderen in de omgeving van Hempens

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het deskundige team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in de omgeving van Hempens

Sporttherapie richt zich op het gedetailleerd genezen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen oefenen aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysio in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het normaal leven van mensen. Het kan met succes helpen bij het verlagen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het actief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en adequate behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysiotherapie is een en individuele benadering voor het van een verscheidenheid aan aandoeningen en lichamelijke problemen. First Fysio Leeuwarden biedt een breed scala aan expertises, van algemene traditionele fysiotherapie tot gespecialiseerde sportfysiotherapie, en heeft een ervaren en enthousiast team van therapeuten. Deze professionals leveren een behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, deskundige kinderfysiotherapie of blessureherstel, First Fysio Leeuwarden is het ideale adres voor vertrouwde fysiotherapeutische zorg. Neem vandaag nog contact op met First Fysio Leeuwarden en verbeter jouw gezondheidsstatus en levenskwaliteit.

De Relevantie van Een Goede Fysiotherapeut bij Meerdere Aandoeningen

Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan aanzienlijke voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een op maat gesneden behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het het tegengaan van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysio Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Lichamelijke therapie

Een fors van de patiënten die lichamelijke therapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals pijn in de rug, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en spierblessures.

Leeuwarden Fysio is bekwaam in de behandeling van deze problemen en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder fysiek onderzoek, manuele therapie en therapeutische oefeningen. Door middel van een grondig diagnose en een uniek behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het verhogen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Aandoeningen van het zenuwgestel en Fysiotherapeutische zorg om zenuwklachten te verminderen

Neurologische stoornissen, zoals herseninfarcten, multiple sclerosis en Parkinsonisme, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteiten van een cliënt. Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het optimaliseren van de kwaliteit van leven van cliënten met neurologische stoornissen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische stoornissen, waaronder oefentherapie, verplaatsing en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het optimaliseren van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor Optimaal en Dynamisch Leven

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met eigen uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van welzijn en dynamische manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten nodig hebben en bieden ze speciale geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van First Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

First Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiepraktijk met bevlogen deskundigen en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische therapie, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals sportfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie. Met meer dan meer dan twee decennia aan ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt First Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de fysiotherapeutenberoepsorganisatie en werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Bereikbaarheid en betrouwbaarheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van bereikbaarheid en betrouwbaarheid voor patiënten die fysio-behandeling nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Leebrug en Fysio Lingewaard, is Eerste Fysio Leeuwarden goed bereikbaar voor een grote groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat patiënten de optimale zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een uitzonderlijk waardevolle en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een gerespecteerde fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan specialisaties en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de enthousiaste en deskundige fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen bijdragen bij het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het bevorderen van een gebalanceerd gezond en actief leven.

Met inzet van diverse behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige passende zorg en behandeling geven. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.