Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut in Hempens

Als je last hebt van aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. First Fysio Leeuwarden, met jarenlange ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit verhelderende artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dag tot dag leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Hempens

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Hempens, nabij Teerns, Zuiderburen, De Hem, Goutum, Warstiens, Wilaard, Swichum, Warga, Leeuwarden, Wirdum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Specifieke Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

Leeuwarden’s First Fysio begrijpt het essentiële belang van een aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling op maat gemaakt om aan de unieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de therapeutische benadering.

fysiotherapeut Hempens

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Verschillende Vormen van Fysiotherapie in Hempens

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Hempens

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen nabij Hempens

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Pediatrische fysiotherapie nabij Hempens

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Hempens

Sportfysiotherapie richt zich op het deskundig genezen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen trainen aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijkse leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, advies over behandeling en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij Leeuwarden First Fysio de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een efficiënte en individuele benadering voor het van een verscheidenheid aan aandoeningen en lichamelijke klachten. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een grote variëteit aan expertises, van fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor atleten, en heeft een en team van behandelaars. Deze professionals leveren een behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, deskundige kinderfysiotherapie of blessureherstel, Leeuwarden Eerste Fysio is het ideale adres voor degelijke fysiotherapeutische zorg. Neem vandaag nog contact op met Leeuwarden Eerste Fysio en verhoog jouw gezondheid en kwaliteit van leven.

Het Nut van Een Goede Fysiotherapeut bij Diverse Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan voordelen bieden. Met een persoonlijke aanpak en een op maat gesneden behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het verminderen van pijn, het het stimuleren van mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Lichamelijke therapie

Een groot deel van de patiënten die fysieke therapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals rugpijn, pijn in de cervicale regio, gewrichtsproblemen en spierblessures.

Leeuwarden Fysiotherapie is bekwaam in de behandeling van deze problemen en biedt meerdere behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en bewegingstherapie. Door middel van een diepgaande diagnose en een uniek behandelplan kunnen de revalidatie specialisten van Leeuwarden Fysiotherapie de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het verhogen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Klachten en Fysiotherapeutische behandeling voor mensen met neurologische aandoeningen

Neurologische stoornissen, zoals herseninfarcten, multiple sclerosis en Parkinson, kunnen een grote invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteiten van een cliënt. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van personen met neurologische stoornissen.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische stoornissen, waaronder oefentherapie, verplaatsing en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het terugwinnen van de sturing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor en Actief Leven

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van gezondheidstoestand en dynamische manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van First Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

First Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiepraktijk met bevlogen therapeuten en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapie, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals sportfysiotherapie en geriatrische fysiotherapie. Met meer dan ruim 21 jaar ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt First Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten en werken volgens de richtlijnen van het Nederlands Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en betrouwbaarheid bij Eerste Fysio Leeuwarden

Eerste Fysio Leeuwarden snapt het belang van bereikbaarheid en betrouwbaarheid voor patiënten die fysiotherapie nodig hebben. Met diverse locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Waard, is Eerste Fysio Leeuwarden goed bereikbaar voor een omvangrijke groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en betrouwbare fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat patiënten de hoogwaardige zorg en behandeling ontvangen.

Fysiotherapie is een waardevolle en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een top fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan uitstekende specialismes en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de enthousiaste en deskundige fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het promoten van een gebalanceerd fit en actief leven.

Met behulp van diverse behandelmethoden, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige juiste zorg en behandeling leveren. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.