Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysio nabij Vensterburen

Als je last hebt van vervelende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met veel ervaring, biedt een breed scala aan specialismes, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dag tot dag leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie Vensterburen

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Vensterburen, nabij ’t Haantje, Jelsum, Cornjum, Britsum, Snakkerbuorren, Lekkum, Stiens, Miedum, Leeuwarden, Wijns.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Maatwerk Aanpak bij

begrijpt het cruciale belang van een persoonlijke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van gemotiveerde fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, biedt de juiste therapeutische benadering.

fysio Vensterburen

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Vormen van Fysiotherapie in Vensterburen

Bij zijn er vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in Vensterburen

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De deskundige fysiotherapeuten bij voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan specifiek op.

manuele therapie leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen in Vensterburen

Manuele behandeling is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Fysiotherapie voor kinderen in Vensterburen

Fysiotherapie voor kinderen is gericht op de gespecialiseerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt creatieve en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in Vensterburen

Sportfysiotherapie richt zich op het gedetailleerd adresseren en tegengaan van sportgerelateerde blessures. Leeuwarden First Fysio beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen oefenen aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysio in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een grote rol in het normaal leven van mensen. Het kan effectief helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een praktische en benadering voor het behandelen van diverse aandoeningen en lichamelijke problemen. First Fysio Leeuwarden biedt een breed scala aan specialismes, van basis fysiotherapie tot gespecialiseerde sportfysiotherapie, en heeft een ervaren en gemotiveerd team van therapeuten. Deze ervaren professionals zorgen voor een persoonlijke behandeling. Of het nu gaat om spier- en skeletaandoeningen, pediatrische fysiotherapie of uitgebreide blessureherstel, First Fysio Leeuwarden is het ideale adres voor therapeutische zorg. met First Fysio Leeuwarden en bevorder jouw gezondheidsstatus en levensstandaard.

Het Nut van Een Professionele Fysiotherapeut bij Diverse Aandoeningen

Professionele Fysiotherapie vervult een belangrijke rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan significante voordelen bieden. Met een aanpak en een gepersonaliseerde behandeling kan First Fysio Leeuwarden helpen bij het verminderen van pijn, het bevorderen van mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysio Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale klachten en Fysieke therapie

Een flink van de patiënten die lichamelijke therapie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsklachten en spierblessures.

Leeuwarden Fysio is deskundig in de behandeling van deze problemen en biedt diverse behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en bewegingstherapie. Door middel van een diepgaande diagnose en een uniek behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verzachten van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Klachten en Fysiotherapie bij neurologische aandoeningen

Neurologische problemen, zoals CVA’s, multiple sclerose en Parkinsonisme, kunnen een grote invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteit van een persoon. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het verfijnen van de levenskwaliteit van cliënten met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiepraktijk Leeuwarden bieden de kinesisten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, verplaatsing en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de kinesisten de patiënten helpen bij het terugwinnen van de controle over hun bewegingen en het verfijnen van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Gezond en Dynamisch Leven

Als mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met eigen uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheid en beweeglijke leefwijze bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke leefwijze handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Primaire Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Primaire Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiecentrum met toegewijde fysiotherapeuten en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapie, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals sportgerelateerde fysiotherapie en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt Primaire Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten en werken volgens de voorschriften van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en betrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden onderkent het belang van toegankelijkheid en betrouwbaarheid voor patiënten die fysiozorg nodig hebben. Met meerdere locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Waard, is First Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een omvangrijke groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en betrouwbare fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat patiënten de hoogwaardige zorg en behandeling ontvangen.

Fysio-behandeling is een essentiële en doeltreffende behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een breed scala aan uitstekende specialismes en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het stimuleren van een fit en energiek leven.

Met behulp van verschillende behandelmethoden, zoals fysiek onderzoek, handmatige therapie, bewegingstherapie en zelfstandige behandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de passende zorg en behandeling geven. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij deze praktijk in Leeuwarden betrouwbaar en lid van de vereniging van fysiotherapeuten.