Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapie in de omgeving van Wirdum

Indien je geplaagd wordt door aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie soelaas bieden. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met veel ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit verhelderende artikel verkennen we de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij First Fysio Leeuwarden.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dag tot dag leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie in de buurt van Wirdum

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, goed bereisbaar vanaf Swichum, Tjaard, Wijtgaard, De Hem, Baardburen, Aegum, Domwier, Warga, Naarderburen, Goutum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Aanpak bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van een specifieke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van fysiotherapeuten en deskundige specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de specifieke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio Leeuwarden biedt de geschikte therapeutische benadering.

lichaamstherapie in de omgeving van Wirdum

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Diverse Vormen van Fysio in de omgeving van Wirdum

Bij First Fysio Leeuwarden zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie in de omgeving van Wirdum

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen in de omgeving van Wirdum

Manuele therapie is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past unieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Pediatrische fysiotherapie in de omgeving van Wirdum

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt creatieve en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie in de omgeving van Wirdum

Sportfysiotherapie richt zich op het deskundig genezen en voorkomen van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen werken aan hun volledig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De bijdrage van Fysiotherapie in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het leven van mensen. Het kan effectief helpen bij het verlagen van pijn, het verhogen van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van fysiotherapeutisch onderzoek, advies over behandeling en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij onze fysiotherapiepraktijk de verbeterde levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een praktische en benadering voor het verhelpen van diverse aandoeningen en fysieke ongemakken. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een breed scala aan expertises, van fysiotherapie tot gespecialiseerde fysiotherapie voor atleten, en heeft een deskundig en team van fysiotherapeuten. Deze ervaren professionals een behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, fysiotherapie voor kinderen of uitgebreide herstel van verwondingen, Leeuwarden Eerste Fysio is het beste adres voor degelijke fysiotherapeutische zorg. Neem vandaag nog contact op met Leeuwarden Eerste Fysio en verbeter jouw gezondheid en kwaliteit van leven.

Het Belang van Een Professionele Fysiotherapeut bij Diverse Aandoeningen

Fysiotherapie speelt een rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan aantoonbare voordelen bieden. Met een gepersonaliseerde aanpak en een behandeling kan helpen bij het het tegengaan van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapie Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Fysieke rehabilitatie

Een flink van de patiënten die fysieke therapie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals pijn in de rug, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

Fysiotherapiecentrum Leeuwarden is deskundig in de behandeling van deze problemen en biedt diverse behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en oefentherapie. Door middel van een uitvoerige diagnose en een op maat gemaakt behandelplan kunnen de therapeuten van Fysiotherapiecentrum Leeuwarden de patiënten helpen bij het minimaliseren van pijn en het verhogen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Klachten van het zenuwstelsel en Fysiotherapie om neurologische aandoeningen te behandelen

Neurologische ziektes, zoals beroertes, multiple sclerose en Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de mobiliteit en functionaliteit van een cliënt. Fysiotherapie speelt een wezenlijke rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van personen met neurologische ziektes.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische ziektes, waaronder oefentherapie, beweging en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het terugkrijgen van de beheersing over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor een en Actief

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met bepaalde uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheid en dynamische levensstijl bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten de unieke behoeften van en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische levensstijl handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Voornaamste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Voornaamste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde fysiotherapiepraktijk met enthousiaste fysiotherapeuten en een uitgebreid assortiment aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specifieke vormen zoals fysiotherapie voor sporters en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt Voornaamste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankelijkheid en geloofwaardigheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van toegankelijkheid en geloofwaardigheid voor klanten die fysio-behandeling nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Lingewaard, is First Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een ruime groep mensen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van bekwame en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Bart Van Deel, ervoor dat klanten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een essentiële en doeltreffende behandeling voor diverse aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een gerenommeerde fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan uitstekende specialisaties en behandelingen op maat. Of het nu gaat om problemen met het bewegingsapparaat, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder enthousiaste en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het bevorderen van een fit en actief leven.

Met behulp van meerdere behandelmethoden, zoals lichamelijk onderzoek, manuele therapie, bewegingstherapie en zelfbehandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de adequate zorg en behandeling leveren. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden betrouwbaar en aangesloten bij de vereniging van fysiotherapeuten.