Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut nabij Warga

Wanneer je kampt met aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie helpen. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met ruime ervaring, biedt een breed scala aan specialiteiten, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit uitgebreide artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Het Belang van Fysiotherapie

Fysiotherapie is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met uiteenlopende kwalen. Het kan van onschatbare waarde zijn in het dag tot dag leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie dichtbij Warga

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Naarderburen, Warstiens, Swichum, Domwier, Zuiderburen, Midsburen, De Hem, Hempens, Wirdum, Aegum.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Persoonlijke Aanpak bij Leeuwarden’s First Fysio

First Fysio in Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en ervaren specialisten wordt elke behandeling om aan de behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, Leeuwarden’s First Fysio biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysio nabij Warga

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Verschillende Vormen van Fysio nabij Warga

Bij Leeuwarden’s First Fysio zijn er meerdere vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Warga

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De bekwame fysiotherapeuten bij Leeuwarden’s First Fysio voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele behandeling nabij Warga

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verlichten.

Kinderfysiotherapie nabij Warga

Kinderfysiotherapie is gericht op de behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Warga

Sportgeneeskunde richt zich op het genezen en tegengaan van sportgerelateerde blessures. Onze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden beschikt over een persoonlijke sportzaal waar patiënten onder begeleiding kunnen werken aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

De Rol van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het leven van mensen. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het positief bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, advies over behandeling en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysieke therapie is een en benadering voor het verhelpen van aandoeningen en lichamelijke klachten. Eerste Fysio in Leeuwarden biedt een brede waaier aan specialiteiten, van algemene traditionele fysiotherapie tot sportfysiotherapie, en heeft een deskundig en toegewijd team van therapeuten. Deze professionals een persoonlijke behandeling. Of het nu gaat om bewegingsapparaat klachten, gespecialiseerde kinderfysiotherapie of revalidatie van blessures, Eerste Fysio in Leeuwarden is het beste adres voor betrouwbare fysiotherapie. met Eerste Fysio in Leeuwarden en verbeter jouw welzijn en levensstandaard.

De Relevantie van Fysiotherapie bij Allerlei Aandoeningen

Fysiotherapie vervult een fundamentele rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan significante voordelen bieden. Met een individuele aanpak en een op maat gemaakte behandeling kan onze kliniek helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het het versnellen van revalidatie bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Musculoskeletale problemen en Revalidatietherapie

Een groot deel van de patiënten die fysieke rehabilitatie zoeken, heeft te maken met klachten van het bewegingsapparaat, zoals pijn in de rug, pijn in de cervicale regio, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

Leeuwarden Fysio is deskundig in de behandeling van deze klachten en biedt diverse behandelmethoden, waaronder lichamelijk onderzoek, handmatige therapie en bewegingstherapie. Door middel van een uitgebreide diagnose en een op maat behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Klachten en Fysiotherapie om problemen met het zenuwstelsel aan te pakken

Neurologische problemen, zoals herseninfarcten, multiple sclerosis en de ziekte van Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de beweeglijkheid en functionaliteit van een individu. Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de levenskwaliteit van cliënten met neurologische problemen.

Bij Fysiotherapiecentrum Leeuwarden bieden de kinesisten specialistische behandelingen voor neurologische problemen, waaronder oefentherapie, beweging en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de kinesisten de patiënten helpen bij het terugwinnen van de controle over hun bewegingen en het verbeteren van hun functionele capaciteiten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Optimaal en Beweeglijk Bestaan

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheid en beweeglijke manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten vereisen en bieden ze speciale geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over gezond leven. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een actieve manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde fysiotherapiepraktijk met gedreven therapeuten en een breed scala aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische behandelingen, maar ook voor gespecialiseerde vormen zoals sportfysiotherapie en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van deskundige fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de professionele vereniging van fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Nederlands Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Toegankbaarheid en betrouwbaarheid bij First Fysio Leeuwarden

First Fysio Leeuwarden onderkent het belang van toegang en betrouwbaarheid voor klanten die fysio-behandeling nodig hebben. Met diverse locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Waard, is First Fysio Leeuwarden gemakkelijk toegankelijk voor een grote groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van geoefende en betrouwbare fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat klanten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysio-behandeling is een uitzonderlijk essentiële en effectieve behandeling voor diverse aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een gerespecteerde fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan uitstekende specialisaties en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder betrokken en ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het stimuleren van een gebalanceerd fit en actief leven.

Met inzet van diverse behandelmethoden, zoals lichamelijk onderzoek, manuele therapie, oefentherapie en zelfstandige behandeling, kan First Fysio Leeuwarden de patiënten de adequate zorg en behandeling geven. Daarnaast zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden te vertrouwen en aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.