Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut nabij Swichum

Als je last hebt van aanhoudende lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. De vooraanstaande fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden, met ruime ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze gerenommeerde praktijk.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de beweeglijkheid, het verminderen van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met diverse gezondheidsproblemen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dagelijkse leven van mensen, ongeacht hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie in de buurt van Swichum

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, op korte afstand van Wirdum, De Hem, Warga, Tjaard, Naarderburen, Zuiderburen, Domwier, Goutum, Wijtgaard, Hempens.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Specifieke Aanpak bij First Fysio Leeuwarden

Fysiotherapiepraktijk First Fysio in Leeuwarden begrijpt het cruciale belang van een individuele aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van gedreven fysiotherapeuten en professionele specialisten wordt elke behandeling specifiek ontworpen om aan de persoonlijke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, First Fysio Leeuwarden biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysio nabij Swichum

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Vormen van Fysiotherapie nabij Swichum

Bij First Fysio Leeuwarden zijn er meerdere vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Swichum

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De ervaren fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Manuele Therapie nabij Swichum

Manuele behandeling is gericht op het deskundig behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de optimaliseerde mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Pediatrische fysiotherapie nabij Swichum

Pediatrische fysiotherapie is gericht op de behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Swichum

Sportgeneeskunde richt zich op het deskundig adresseren en stoppen van sportgerelateerde blessures. Leeuwarden First Fysio beschikt over een sportzaal waar patiënten onder toezicht kunnen trainen aan hun veilig herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het dagelijkse leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlagen van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het succesvol bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en effectieve behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden de beter levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Lichamelijke behandeling is een effectieve en op de persoon gerichte benadering voor het behandelen van aandoeningen en fysieke ongemakken. First Fysio Leeuwarden biedt een breed scala aan expertises, van algemene fysiotherapie tot professionele fysiotherapie voor sporters, en heeft een en toegewijd team van behandelaars. Deze professionals een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om spier- en skeletaandoeningen, pediatrische fysiotherapie of revalidatie van blessures, First Fysio Leeuwarden is het juiste adres voor vertrouwde fysiotherapeutische zorg. met First Fysio Leeuwarden en bevorder jouw welzijn en levenskwaliteit.

Het Belang van Fysiotherapie bij Verschillende Aandoeningen

Fysiotherapie betekent een belangrijke rol bij de behandeling van verschillende aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan enorme voordelen bieden. Met een gepersonaliseerde aanpak en een behandeling kan onze kliniek helpen bij het het tegengaan van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Problemen met het bewegingsapparaat en Lichamelijke therapie

Een groot van de patiënten die lichamelijke therapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale aandoeningen, zoals achterpijn, pijn in de nek, problemen met de gewrichten en spierschade.

Leeuwarden Fysiotherapie is vaardig in de behandeling van deze problemen en biedt verschillende behandelmethoden, waaronder fysiek onderzoek, manuele therapie en therapeutische oefeningen. Door middel van een diepgaande diagnose en een individueel behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysiotherapie de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het versterken van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Aandoeningen van het zenuwstelsel en Fysiotherapeutische zorg om problemen met het zenuwstelsel aan te pakken

Neurologische aandoeningen, zoals beroertes, MS en Parkinson, kunnen een belangrijke invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteit van een mens. Fysiotherapie speelt een wezenlijke rol bij het versterken van de kwaliteit van leven van mensen met neurologische aandoeningen.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de kinesisten gespecialiseerde behandelingen voor neurologische aandoeningen, waaronder oefentherapie, beweging en balanstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de kinesisten de patiënten helpen bij het herwinnen van de sturing over hun bewegingen en het versterken van hun functionele vaardigheden.

Geriatrische Fysiotherapie voor een Optimaal en Beweeglijk Bestaan

Naargelang mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met specifieke uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie heeft als doel het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een gezondheid en actieve manier van leven bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten nodig hebben en bieden ze gespecialiseerde geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een beweeglijke manier van leven handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van Eerste Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

Eerste Fysio Leeuwarden is een vertrouwde fysiotherapiepraktijk met toegewijde deskundigen en een verscheidenheid aan mogelijkheden aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specialistische varianten zoals sportfysiotherapeutische zorg en fysiotherapie gericht op ouderen. Met meer dan 21 jaar ervaring en een team van gespecialiseerde fysiotherapeuten, biedt Eerste Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de professionele vereniging van fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het fysiotherapiegenootschap van Nederland.

Bereikbaarheid en betrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van toegang en betrouwbaarheid voor patiënten die fysiotherapie nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Binnenstad en Fysio Waard, is Allereerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een ruime groep individuen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van ervaren en betrouwbaarheid biedende fysiotherapeuten, zoals Van Deel, ervoor dat patiënten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysio-behandeling is een waardevolle en effectieve behandeling voor diverse aandoeningen. First Fysio Leeuwarden, een bekende fysiotherapiepraktijk, biedt een groot aanbod aan uitstekende specialismes en op maat gemaakte zorg. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische problemen, problemen bij ouderen of vestibulaire duizeligheid, de bijzonder gedreven en bekwame fysiotherapeuten bij de Leeuwardense praktijk kunnen bijdragen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het promoten van een gebalanceerd gezond en levendig leven.

Met inzet van diverse behandelingstechnieken, zoals fysiek onderzoek, manuele therapie, oefentherapie en zelfbehandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige juiste zorg en behandeling leveren. Tevens zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden te vertrouwen en aangesloten bij de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.