Fraud Blocker
Bezoek Ons
Archipelweg 109, Leeuwarden
Routebeschrijving
Openingstijden
Ma - Do: 9.00 - 21.00
Vr: 9.00 - 17.00

Fysiotherapeut nabij Warstiens

Wanneer je kampt met pijnlijke lichamelijke klachten, blessures of een chronische aandoening, kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Een gerenommeerde fysiotherapie praktijk in Leeuwarden, First Fysio, met veel ervaring, biedt een breed scala aan expertises, waaronder algemene fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, en sportfysiotherapie. In dit informatieve artikel gaan we dieper in op de voordelen en behandelingen die worden aangeboden bij deze vooraanstaande praktijk.

Waarom is Fysiotherapie Belangrijk?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en heeft als doel het verbeteren van de mobiliteit, het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit bij mensen met verschillende aandoeningen. Het kan een waardevolle rol spelen in het dag tot dag leven van mensen, ongespecificeerd hun leeftijd of gezondheidsstatus.

Fysiotherapie nabij Warstiens

Onze fysiotherapie praktijk is gevestigd in Leeuwarden, nabij Warga, Zuiderburen, Naarderburen, Midsburen, Hempens, Wartena, Teerns, Swichum, De Hem, Domwier.

Dagelijks bewegen, meestal staan we er niet bij stil. Maar wat als we beperkt worden in ons functioneren? En als bewegen leidt tot pijn? 

Het is fijn als u terecht kunt bij een specialist die luistert naar uw verhaal. Soms is advies alleen al voldoende om tot een gezond beweegpatroon te komen. In andere gevallen speelt de fysiotherapeut een actievere rol bij uw herstel. 

Samen werkt u aan verbetering en een dynamische levensstijl, om pijn en ongemak te verminderen of te doen verdwijnen.

Een Specifieke Aanpak bij

First Fysio Leeuwarden begrijpt het essentiële belang van een persoonlijke aanpak bij de behandeling van patiënten. Met een team van enthousiaste fysiotherapeuten en specialisten wordt elke behandeling aangepast om aan de persoonlijke behoeften van de patiënt te voldoen. Of het nu gaat om een blessure, een chronische ziekte of het herstel na een operatie, biedt de geschikte therapeutische benadering.

fysio nabij Warstiens

Heeft u last van uw rug, nek, been of arm? Of ondervindt u andere fysieke problemen? Wij bieden fysiotherapie als u last heeft van beginnende of al aanwezige klachten.

Verschillende Vormen van Fysiotherapie nabij Warstiens

Bij zijn er verschillende vormen van fysiotherapie beschikbaar, waaronder:

Algemene Fysiotherapie nabij Warstiens

Algemene fysiotherapie richt zich op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtsproblemen en spierblessures. De fysiotherapeuten bij voeren een grondig onderzoek uit om de oorzaak van de klachten te achterhalen en stellen vervolgens een behandelplan op.

manuele therapie leeuwarden

Fysiotherapie voor volwassenen nabij Warstiens

Fysiotherapie voor volwassenen is gericht op het geavanceerd behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met name de wervelkolom en gewrichten. De ervaren manueel therapeut van First Fysio Leeuwarden past specifieke technieken toe om de mobiliteit te bereiken en pijn te verminderen.

Kinderfysiotherapie nabij Warstiens

Kinderfysiotherapie is gericht op de geavanceerde behandeling van kinderen met lichamelijke problemen of motorische ontwikkelingsachterstanden. Het ervaren team van kinderfysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden heeft ervaring in het werken met kinderen van alle leeftijden en biedt creatieve en effectieve therapieën aan.

kinderfysiotherapie baby leeuwarden
sport fysiotherapie leeuwarden

Sportfysiotherapie nabij Warstiens

Sporttherapie richt zich op het gedetailleerd adresseren en voorkomen van sportgerelateerde blessures. First Fysio Leeuwarden beschikt over een eigen sportzaal waar patiënten onder geleiding kunnen oefenen aan hun snel herstel en het verbeteren van hun prestaties.

Over First Fysio

Fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden is sinds 1979 actief in de eerstelijns-gezondheidszorg. Het hechte team van kundige medewerkers biedt u op een gedegen en professionele wijze de zorg die u nodig heeft. De therapeuten zijn werkzaam in verschillende specialisaties.

First Fysio levert bewezen kwaliteit: onze therapeuten zijn BIG-geregistreerd en staan ingeschreven in de KNGF kwaliteitsregisters voor algemene fysiotherapie, manuele therapie en kinderfysiotherapie.

Het belang van Fysiotherapeut in het Dagelijks Leven

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol in het leven van mensen. Het kan efficiënt helpen bij het verlichten van pijn, het bevorderen van de mobiliteit en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door middel van diagnostische tests, behandelplannen en adequate behandelingen, kunnen fysiotherapeuten bij Leeuwarden First Fysio de levenskwaliteit van hun patiënten aanzienlijk verbeteren.

Fysiotherapie is een praktische en persoonlijke benadering voor het van verschillende aandoeningen en lichamelijke problemen. Leeuwarden Eerste Fysio biedt een breed scala aan expertises, van uitgebreide traditionele fysiotherapie tot fysiotherapie voor sporters, en heeft een bekwaam en gemotiveerd team van fysiotherapeuten. Deze toegewijde professionals een geïndividualiseerde behandeling. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, gespecialiseerde fysiotherapie voor kinderen of revalidatie van blessures, Leeuwarden Eerste Fysio is het adres voor betrouwbare therapeutische zorg. Contacteer ons vandaag nog met Leeuwarden Eerste Fysio en verbeter jouw gezondheidsstatus en levenskwaliteit.

Het Nut van Fysiotherapie bij Allerlei Aandoeningen

Deskundige Fysiotherapie betekent een essentiële rol bij de behandeling van talrijke aandoeningen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, geriatrische problemen of vestibulaire duizeligheid, fysiotherapie kan enorme voordelen bieden. Met een op maat gemaakte aanpak en een op maat gesneden behandeling kan helpen bij het verlichten van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het bevorderen van het herstel bij deze aandoeningen.

Onze Kwaliteiten

Gepersonaliseerde Behandeling

U krijgt een volledig geïndividualiseerde behandeling

Comfortabele Kliniek

Onze kliniek voelt aan als een comfortabel gezondheids- & fitnesscentrum

Gediplomeerde Therapeuten

Uw behandeling wordt uitgevoerd door gediplomeerde therapeuten

Verzekeraars Netwerk

Samenwerking met alle zorgverzekeraars

Ervaren Personeel

We zijn ervaren en gecertificeerd in diverse therapieën

Bewegingsruimte

We hebben een sportzaal voor bewegingsactiveiten

Fysiotherapeut Locatie

Op 27 februari 2012 is na een uitgebreide verbouwing de nieuwe praktijklocatie aan de Archipelweg 109, feestelijk in gebruik genomen. Op deze locatie is First Fysio een samenwerking aangegaan met Buurtzorg Oost Leeuwarden.

De hoofdingang, receptie en parkeergelegenheid bevinden zich aan de zijde van de Coopmansstraat. Met 16 eigen parkeerplaatsen en een fietsenstalling kunt u altijd wel een plekje vinden. ‘s avonds zijn de parkeerplaatsen verlicht in verband met de veiligheid. Komt u met het openbaar vervoer? Naast ons pand in de Coopmansstraat bevinden zich twee bushaltes.

 

Faciliteiten

First Fysio beschikt over een grote wachtkamer en receptie. De behandelkamers zijn modern en ruim, gesitueerd aan de zonnige zuidzijde van het pand, en beschikken over een goede luchtkwaliteit. Bij (sportspecifieke) oefeningen wordt u begeleid in de royale medische fitnesszaal van 90m², met kleedruimtes, kledinglockers, douches en toiletten. 

De kinderfysiotherapie heeft een eigen wachtruimte, een ruime oefenzaal en een breed assortiment aan spel- en trainingsmateriaal.

Aandoeningen van het bewegingsapparaat en Fysieke rehabilitatie

Een flink deel van de patiënten die revalidatietherapie zoeken, heeft te maken met musculoskeletale klachten, zoals rugpijn, pijn in de cervicale regio, problemen met de gewrichten en blessures aan de spieren.

Leeuwarden Fysio is deskundig in de behandeling van deze aandoeningen en biedt een verscheidenheid aan behandelmethoden, waaronder compleet onderzoek, manuele therapie en bewegingstherapie. Door middel van een grondige diagnose en een op maat gemaakt behandelplan kunnen de therapeuten van Leeuwarden Fysio de patiënten helpen bij het verlichten van pijn en het verbeteren van de functie en mobiliteit van het bewegingsapparaat.

Het maakt niet uit of uw aandoening werd veroorzaakt door een sport, werk
ongeval of anderszins, wij helpen u graag met de juiste therapie.

Neurologische Problemen en Fysiotherapeutische behandeling voor mensen met neurologische aandoeningen

Neurologische ziektes, zoals CVA’s, MS en Parkinsonisme, kunnen een significante invloed hebben op de verplaatsing en functionaliteit van een mens. Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het versterken van de levenskwaliteit van personen met neurologische ziektes.

Bij First Fysio Leeuwarden bieden de fysiotherapeuten specialistische behandelingen voor neurologische ziektes, waaronder oefentherapie, verplaatsing en evenwichtstraining. Door middel van deze behandelingen kunnen de fysiotherapeuten de patiënten helpen bij het herwinnen van de controle over hun bewegingen en het versterken van hun functionele talenten.

Geriatrische Fysiotherapie voor een en Beweeglijk Bestaan

Naarmate mensen ouder worden, kunnen ze te maken krijgen met eigen uitdagingen en gezondheidsproblemen. Geriatrische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de functionaliteit en het bevorderen van een welzijn en beweeglijke levensstijl bij ouderen. Bij First Fysio Leeuwarden begrijpen de fysiotherapeuten wat oudere patiënten vereisen en bieden ze gespecialiseerde en aangepaste geriatrische fysiotherapiebehandelingen. Deze behandelingen omvatten oefentherapie, valpreventie en advies over een gezonde levensstijl. Door middel van geriatrische fysiotherapie kunnen ouderen hun mobiliteit behouden, hun kracht verbeteren en een dynamische levensstijl handhaven.

9,4 (26 Reviews)

5,0 (3 Reviews)

Gecontracteerde Zorgverzekeraars

En alle andere Nederlandse Zorgverzekeraars

FirstFysio is aangesloten bij

FirstFysio Team

Jan Terpstra
Algemeen Fysiotherapeut, Sporttherapeut, Revalidatietherapeut

Al meer dan 25 jaar ben ik met plezier en enthousiasme werkzaam als fysiotherapeut. Ik ben een gepassioneerd motorrijder. Snowboarden en mountainbiken vind ik echt kicken en ik ben ook nog keeper in een zaalvoetbalteam van Blauw Wit Leeuwarden. Het is dus ook niet bijzonder dat mijn passie ligt bij de sport en revalidatie.

Lees Verder
Johann Wachter
Algemeen Fysiotherapeut, Manueel Therapeut

Ik ben manueel therapeut en hou van puzzelen en knutselen tot je de oplossing hebt. Dat ervaar ik ook in mijn vak. Het contact met mensen en de mogelijkheid als fysiotherapeut en manueel therapeut om steun of verbetering te kunnen geven in een wel of niet reversibel proces geeft mij diepe voldoening. De waardering die je ervaart is voor mij van onschatbare waarde.

Lees Verder
Roeleke Faber
Algemeen Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut, Bewegingswetenschapper

Ik ben algemeen fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Mijn focus ligt vooral op de kinderfysiotherapie. Mede omdat daarbij van oudsher de wetenschappelijke en klinische onderbouwing door en de relevantie van testgegevens een hoge prioriteit hebben bij uitvoering van mijn beroep.

Lees Verder
robin de man fysiotherapeut
Robin de Man
Fysiotherapeut

In september 2019 ben ik bij First Fysio terecht gekomen en werk er met veel plezier. Ik ben in het vak fysiotherapie gerold via mijn opleiding Sport & Bewegen, waarin ik tijdens stages veel mee kon lopen met fysiotherapeuten. In het vak ben ik voornamelijk geïnteresseerd in het psychosomatische deel van de fysiotherapie.

Lees Verder

Word jij onze nieuwe collega?

Als u als fysiotherapeut uw carrière naar een hoger niveau wilt tillen, bekijk dan alle carrièremogelijkheden voor fysiotherapie.

We zijn op zoek naar kandidaten die bereid zijn hun expertise in ons team in te brengen en ernaar streven onze cliënten de allerbeste service te bieden.

De Rol van First Fysio Leeuwarden in de Fysiotherapiebehandeling

First Fysio Leeuwarden is een betrouwbare fysiotherapiepraktijk met toegewijde deskundigen en een ruim aanbod aan behandelingen. Ze bieden niet alleen behandelingen voor fysiotherapeutische zorg, maar ook voor specifieke takken zoals sportfysiotherapie en ouderenfysiotherapie. Met meer dan 21 jaar lange ervaring en een team van geoefende fysiotherapeuten, biedt First Fysio Leeuwarden hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten en werken volgens de standaarden van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Bereikbaarheid en vertrouwbaarheid bij Allereerste Fysio Leeuwarden

Allereerste Fysio Leeuwarden begrijpt het belang van toegankelijkheid en vertrouwbaarheid voor patiënten die fysio-behandeling nodig hebben. Met verscheidene locaties, waaronder Fysio Brugge en Fysio Waard, is Allereerste Fysio Leeuwarden makkelijk bereikbaar voor een grote groep personen. Bovendien zorgt de aanwezigheid van bekwame en vertrouwde fysiotherapeuten, zoals Bart Deel, ervoor dat patiënten de uitstekende zorg en behandeling ontvangen.

Fysio is een essentiële en effectieve behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden, een gerespecteerde fysiotherapiepraktijk, biedt een brede reeks aan specialismes en gepersonaliseerde behandelingen. Of het nu gaat om musculoskeletale aandoeningen, neurologische aandoeningen, problemen bij ouderen of duizeligheid vanuit het evenwichtsorgaan, de bijzonder gedreven en deskundige fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden kunnen helpen bij het verlichten van pijn, het vergroten van de bewegingsvrijheid en het stimuleren van een gezond en energiek leven.

Met behulp van verschillende behandelmethoden, zoals fysiek onderzoek, manuele therapie, bewegingstherapie en zelfstandige behandeling, kan de praktijk in Leeuwarden de patiënten de hoogwaardige juiste zorg en behandeling bieden. Bovendien zijn de fysiotherapeuten bij First Fysio Leeuwarden te vertrouwen en lid van de beroepsorganisatie van fysiotherapeuten.