Sportfystiotherapie in Leeuwarden: helpt bij alle sportblessures

Een sportblessure ontstaat door overbelasting op de spieren of door een plotselinge val. Door constant in een houding te schaatsen bijvoorbeeld, gaat u dit voelen in de benen of onderrug. Maar ook enkels en knieën kunnen bij een beginnend schaatser overbelast worden. Sportblessures kunnen het beste worden behandeld met behulp van sportfysiotherapie. Deze vorm van fysiotherapie richt zich namelijk op het genezen van de blessure en het sterker maken van het lichaam, waardoor blessures minder vaak terug zullen komen. De sportfysiotherapeuten van onze praktijk in Leeuwarden staan voor u klaar om u snel weer op de schaats te krijgen.

Geen wachtlijsten

Uiteraard helpen wij u of uw kind ook met het genezen van de sportblessure door middel van sportfysiotherapie als deze door een andere sport dan schaatsen is ontstaan. Bovendien wordt u bij ons snel geholpen, want wij hebben geen wachtlijsten. Zelfs wanneer u van buiten Leeuwarden komt, bent u bij ons van harte welkom. Wij stellen samen met u een gericht revalidatieplan op, zodat u spoedig van uw blessure geneest. Naast gerichte sportfysiotherapie bieden we u ook een luisterend oor en een warme omgeving waar u met plezier kan herstellen.

 

Contacteer ons

Heeft u of uw kind sportfysiotherapie nodig en woont u in Leeuwarden of omgeving? Neem dan contact met ons op. Wij werken samen met veel verzekeraars en u heeft niet direct een verwijzingsbrief nodig van uw huisarts.

Klik hier om verder te gaan naar het contactformulier.

Geert van Bruggen:
Algemeen fysiotherapeut
Manueel therapeut, SOMT
Masterclass Gerontologie
Opleiding Medische fitness           

Johann Wachter:
Algemeen fysiotherapeut
Manueel therapeut, SOMT, IFOMT, Masteropleiding
Masterclasses Gerontologie en Bewegen met Ouderen
Opleiding Medische Fitness

Roeleke Faber:
Msc. Algemeen fysiotherapeut
Kinderfysiotherapeut
Bewegingswetenschapper
Opleiding beweegprogramma’s NPI

Jan Terpstra:
Algemeen fysiotherapeut
Opleiding beweegprogramma’s NPI

Henk Piek:
Algemeen fysiotherapeut
Orthopedische Geneeskunde Cyriax
Docent wervelkolom N.A.O.G. Cyriax

Katrien Hettinga-Schuurmans:
Algemeen fysiotherapeut

Aagje Duinstra-Fortuin:
Algemeen fysiotherapeut
Opleiding beweegprogramma’s NPI

Hester Adema:              
Receptie en administratie

Missie

First Fysio wil de toonaangevende fysiotherapie praktijk van Leeuwarden zijn. Mensen dienen de best mogelijke fysiotherapeutische zorg te krijgen van gepassioneerde fysiotherapeuten. Iedere fysiotherapeut wil de beste zijn in zijn of haar specialisatie. Kundig en innovatief door scholing en interesse in het menselijk bewegen.

Kernwaarden

  • Integriteit: doen wat beloofd is.
  • Klantgerichtheid: heldere afspraken en een duidelijke afstemming op de hulpvraag.
  • Professionaliteit: kennis en kunde, service en een transparante dienstverlening

Visie

Fysiotherapeutische zorg dient gericht te zijn op het voorkomen van klachten aan het menselijk bewegingsapparaat. Mensen met klachten de mogelijkheid bieden om optimaal te kunnen functioneren en participeren in een bewegende samenleving. Deze zorg vindt plaats vanuit een activerende benadering, waarbij een actieve leefstijl wordt gepromoot en mensen een reëel inzicht krijgen in hun individuele mogelijkheden. Deze visie gaat uit van een bio-medisch-sociaal perspectief. De belasting en de belastbaarheid dienen met elkaar in evenwicht te zijn. First Fysio wil zorg en inzicht bieden vanuit een professionele houding. Zowel vakinhoudelijk als organisatorisch en vanuit een visie op wat de cliënt vraagt.