Sportfysiotherapie in Leeuwarden

De voorbereiding op een sportevenement, zoals het lopen van een marathon, is meer dan trainen en het opbouwen van een conditie. Want wat is de juiste looptechniek zodat u lekkerder loopt met minder kans op blessures? Misschien kampt u al een tijdje met een sportblessure en wilt u weer pijnvrij bewegen. Voor sportfysiotherapie in Leeuwarden maakt u een afspraak bij First Fysio. 

Fysiotherapie First Fysio heeft ook therapeuten voor:

‚Äč

Wat wij kunnen doen

Verantwoord revalideren en trainen, daar draait het om bij First Fysio. We richten ons op trainingsopbouw, voeding, preventie en de behandeling van sportblessures. De sportfysio helpt wanneer u een blessure heeft of overtraind bent. We begrijpen wat er tijdens het sporten met het lichaam gebeurt en snappen hoe een blessure ontstaat. 

Fysiotherapie in Leeuwarden bij First Fysio

Sportfysiotherapiebehandeling

Met een gerichte behandeling en advies zorgt First Fysio ervoor dat u binnen afzienbare tijd uw training op het oude niveau hervat. Sportfysiotherapie draait niet alleen om herstel van blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Daarnaast is blessurepreventie ook erg belangrijk. Tijdens het onderzoek wordt bepaald of u extra oefening of training nodig heeft, om het ontstaan van een blessure juist te voorkomen. Ons advies is daarom gekoppeld aan een persoonlijk behandelplan of revalidatieschema. 

Voeding

Voeding

Bij het beoefenen van een sport speelt goede voeding een minstens zo belangrijke rol. Zowel rond de trainingen als bij de wedstrijden zijn gerichte adviezen met betrekking tot een uitgebalanceerde inname van de juiste voeding van enorm belang. Niet alleen voor de prestatie maar ook voor de blessurepreventie. 

Voeding

Sportmedische vragen

Onze fysio’s beantwoorden graag al uw sportmedische vragen. Bijvoorbeeld als u een tijd niet heeft gesport en het weer wilt oppakken maar niet weet of uw lichaam het aankan. Onze therapeuten Jan Terpstra en Henk Piek zijn zelf actief in het voetbal, het wielrennen en de loopsport. Ze geven je een verantwoord advies over trainingsopbouw, wedstrijdprestaties, voeding en blessurepreventie. 

Behandeling

Uw eerste afspraak voor fysiotherapie bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Daarna vindt de behandeling plaats. Fysiotherapie kan onder andere bestaan uit oefentherapie en advies. In sommige gevallen wordt er gebruik gemaakt van trainingsapparaten. De therapeuten van fysiotherapie First Fysio in Leeuwarden leren u ook hoe u het beste met uw beperking om kunt gaan en begeleiden u indien nodig bij een terugkeer naar uw werk.

Afhankelijk van de actualiteit en de aard van de klachten wordt het aantal behandelingen bepaald. Daarnaast krijgt u houdings- en bewegingsadviezen om klachten in de toekomst te voorkomen.

KNGF-Klachtenregeling

Heeft u een klacht over de behandeling of uw behandelend therapeut? Maak dit bespreekbaar met uw therapeut of met de praktijkeigenaren van First Fysio in Leeuwarden: Geert van Bruggen en Johann Wachter.

De therapeuten van First Fysio vallen als geregistreerd lid van het KNGF onder de KNGF klachtenregeling. Alle relevante informatie en adressen zijn te vinden op www.fysionet.nl onder de button kwaliteitsregister.

Ook kunt u zich wenden tot de Klachtencommissie van het KNGF:

Secretaris Klachtencommissie KNGF
Postbus 248
3800 AE Amersfoort
Tel. 033 - 467 29 00 (u wordt doorverbonden)